Udrea: „Mi-aş dori ca Bucureştiul să fie o capitală a oamenilor, nu o capitală a maidanezilor”

de:
06 apr. 2012
0 Afișari
Udrea:

Bineînţeles, câinii străzii sunt subiect de campanie electorală pentru alegerile locale de la Bucureşti. DE aceea, şefa PDL Bucureşti a atacat această temă, dând vina pe opoziţie pentru nerezolvarea problemei: „În lipsa unor măsuri administrative hotărâte şi coerente, în câţiva ani numărul maidanezilor din Bucureşti ar putea depăşi numărul locuitorilor capitalei. Câinii fără stăpân au invadat deja străzile, iar la fiecare jumătate de oră un om este muşcat în Bucureşti.

PDL va relua, în Parlament, discuţiile pe prevederile Legii Privind Gestionarea Câinilor Fără Stăpân, urmând să ţinem cont de recomandările Curţii Constituţionale. În paralel, împreună cu primarii PDL de sectoare şi cu ONG-uri de protecţie a animalelor, am iniţiat construcţia de adăposturi pentru câinii aflaţi pe străzile Capitalei.

Dând dovadă, în egală măsură, de dispreţ faţă de oamenii care au de suferit din cauza acestui fenomen, cât şi faţă de câinii abandonaţi, flămânzi şi bolnavi, politicienii din alte partide refuză să tranşeze această problemă şi se comportă ca şi cum problema nu ar exista. Pe fond, pe măsură ce timpul trece, problema devine din ce în ce mai gravă”, a declarat preşedintele PDL Bucureşti.

„Deoarece problema gestionării câinilor fără stăpân are un impact major asupra vieţii şi siguranţei bucureştenilor, şi nu numai, cer USL să revină în Parlament la dezbateri pe legea iniţiată de PDL Bucureşti. Consider că actualul primar general, Sorin Oprescu, şi partidele care îl susţin, PSD, PNL şi PC, sunt vinovaţi pentru fiecare situaţie în care sănătatea şi viaţa unui om a fost pusă în pericol de un maidanez din capitală.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Câinilor fără Stăpân, mi-aş dori ca Bucureştiul să fie o capitală a oamenilor, nu o capitală a maidanezilor. Pentru sănătatea şi siguranţa oamenilor, trebuie, cât mai urgent, să curăţăm străzile de câini fără stăpân, iar pentru câini trebuie să găsim soluţii adecvate, împreună cu ONG-urile care se ocupă de protecţia acestora”, a mai spus Udrea.

Cookies