Udrea îl atacă pe Oprescu: prima confruntare pe drumul spre Primărie?

de:
06 dec. 2010
0 Afișari
Udrea îl atacă pe Oprescu: prima confruntare pe drumul spre Primărie?

„Până la acest moment, pe programul operaţional regional coordonat de Ministerul Dezvoltării şi Turismului, Primăria Capitalei nu a depus niciun proiect care să se refere la promovarea turistică.Din 50 de milioane de euro alocată Axei 5.3, care se referă la promovarea turismului, Primăria municipiului Bucureşti, până la 11 noiembrie 2010, nu a reuşit să depună nici măcar un proiect. Este elocvent interesul pe care îl are în a promova capitala ca destinaţie turistică”, a spus, într-o conferinţă de presă, Udrea citată de Mediafax.

Elena Udrea nu a exclus posibilitatea ca, la viitoarele alegeri locale, să concureze pentru postul de Primar General al Capitalei, deşi a adăugat faptul că mai sunt şi alţi colegi din PDL care ar putea candida la această funcţie.

Ea a arătat că Bucureştiul este singurul oraş care nu a reuşit să acceseze fondurile europene nerambursabile pentru construirea şi organizarea unui centru de informare turistică.

„Mi se pare derizorie preocuparea domnului primar general Sorin Oprescu, de ieri, de a arăta cât interes are pentru promovarea turismului cu două pliante în mână…”, a menţionat Udrea, care a criticat şi declaraţiile lui Oprescu legate de reabilitarea monumentelor istorice.

„În stilul caracteristic, superficial, domnul Oprescu a justificat lipsa de turişti şi prin aceea că foarte multe monumente istorice, care ar putea fi obiective turistice, nu sunt reabilitate”, a spus Udrea.

Ea a precizat că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului gestionează fonduri europene pentru reabilitarea monumentelor istorice, iar „Primăria domnului Oprescu a reuşit cu greu să depună patru astfel de proiecte în Bucureşti ,pe această temă”, arătând că trei dintre acestea au fost supraevaluate.

Udrea a mai spus că interesul lui Sorin Oprescu este „doar declarativ, superficial, lipsit de consistenţă”.

Primarul Sorin Oprescu susţine că anul trecut au vizitat Bucureştiul aproape 600.000 de turişti străini, iar în mai 2012, când capitala României va găzdui finala Cupei UEFA, sunt aşteptaţi minim 25.000 de străini, astfel că municipalitatea a lansat sâmbătă o strategie de turism.

Cookies