Udrea despre Oprescu: Un oportunist care va pierde alegerile din cauza înscrierii în USL

de:
21 sept. 2011
1 Afișari
Udrea despre Oprescu: Un oportunist care va pierde alegerile din cauza înscrierii în USL

„Sorin Oprescu nu este independent! Sorin Oprescu este un oportunist! În 2008, actualul Primar General a candidat prezentându-se bucureştenilor drept o victimă a maşinaţiunilor politice din PSD, drept un om căruia colegii de atunci de partid i-au refuzat candidatura, blocându-i-o apoi la tribunal. Şi, pe un fond puternic emoţional, a câştigat. În 2009, a candidat la prezidenţiale prezentându-se ca acelaşi luptător împotriva sistemului politic. Ei bine, la nici doi ani ani distanţă, Sorin Oprescu decide să candideze sub sigla USL, renunţând la orice impresie de independenţă faţă de politic. E, de fapt, o întoarcere a fiului rătăcitor lângă tatăl spiritual, Ion Iliescu”, scrie Elena Udrea pe pagina personală.

Preşedintele PDL Bucureşti spune că decizia de a se alătura USL l-a transformat pe Sorin Oprescu într-un agent electoral.

„De ieri începând, declaraţiile şi acţiunile lui Sorin Oprescu nu mai pot fi privite decât în cheie electorală. Primarul General şi-a ales o tabără, a spus clar alături de cine va merge în alegerile locale de anul viitor. Din punct de vedere politic, Sorin Oprescu a devenit de ieri (luni – n.r.) oficial adversarul PDL Bucureşti. Nu mai poate să se prezinte ca echidistant şi independent”, adaugă Elena Udrea.

În opinia sa, Sorin Oprescu va pierde alegerile de anul viitor tocmai din cauza înscrierii în USL. „În 2008, Oprescu a câştigat prezentându-se ca independent. Mai mult, ca victimă a socialiştilor, partid din care a ieşit pe uşa din dos. Acum, Sorin Oprescu se reîntoarce în rândul stângii nereformate. Niciodată în istorie, stânga nu a obţinut Primăria Generală a Capitalei cu un candidat asumat ca atare. Bucureştenii sunt oameni de dreapta şi îl vor respinge pe Sorin Oprescu, pentru că este candidatul Alianţei Socialiste”, susţine Udrea.

Decizia USL de a merge cu Oprescu la locale îi fac afecta pe plan mediatic, spune democrat-liberala. Astfel, „Voiculescu nu le va mai da gratis Antenele celor din USL”.

„După refuzul lui Ponta şi Antonescu de a accepta candidatura lui Piedone la Primăria Generală şi, practic, forţarea unei candidaturi independente a propriului partid la locale (poate chiar şi la parlamentare), se aude prin târg că Voiculescu s-ar fi supărat foarte tare şi ar fi promis că va avea el „ac de cojocul” lui Ponta. De-acum încolo, mă aştept să-i văd şi pe liderii USL tocaţi pe Antene. De asemenea, şi pe Sorin Oprescu, tocmai pentru a-l sălta pe primarul Sectorului 4”, scrie Udrea.

Ea menţionează că organizaţiile PSD şi PNL de Bucureşti au fost desfiinţate. „Decizia susţinerii candidaturii lui Sorin Oprescu pentru Primăria Generală a fost luată discreţionar de către Victor Ponta şi Crin Antonescu. Aceştia nu au consultat filialele de Bucureşti şi nu au respectat dorinţa acestora de a avea un candidat propriu. Andrei Chiliman şi Marian Vanghelie mai sunt şefi ai celor două organizaţii doar cu numele. Deja deciziile se iau numai la nivelul celor doi: Antonescu şi Ponta”, explică Udrea.

Elena Udrea mai avertizează că „bătălia electorală de la Bucureşti de anul viitor va fi extrem de strânsă”.

„Alegerile pentru Primăria Generală vor fi extrem de spectaculoase. Practic, decizia de ieri (luni – n.r.) a aruncat în aer USL-ul la Bucureşti şi va genera inflaţie de candidaţi pentru anul viitor: candidatul PDL, primarul în funcţie, primarul Sectorului 2 din partea UNPR, candidatul Partidului Poporului (poate Dan Diaconescu), primarul Sectorului 4 din partea PC, posibil primarul Sectorului 5 ca independent. Bătălia va fi foarte strânsă şi şansele lui Oprescu nu sunt atât de mari pe cât par, pentru că toţi ceilalţi candidaţi îl vor avea pe el ca ţintă principală. Cred că, în perioada următoare, vor începe să apară din ce în ce mai multe informaţii referitoare la matrapazlâcurile lui Oprescu la Primăria Capitalei”, mai scrie Udrea.

Cookies