Udrea despre Oprescu: Un bun gospodar nu stă cu mâna întinsă

de:
14 apr. 2011
0 afișări
Udrea despre Oprescu: Un bun gospodar nu stă cu mâna întinsă

Elena Udrea îl atacă dur pe primarul Sorin Oprescu: „După o lună în care a refuzat să intre în legalitate şi a blocat astfel acceptarea bugetului la ministerul Finanţelor, după ce marţi PDL l-a somat să convoace şedinţa deîndată pentru aprobarea bugetului (altfel urma să o convocăm noi), Oprescu a fost forţat să îşi corecteze erorile făcute in transcrierea bugetului (lucru, de altfel, ilegal) AŞA cum fusese aprobat în Consiliul General la ultima şedinţă.”

„PDL nu a renunţat la principiile după care a făcut iniţial amendamentele la buget. A asigurat întâi finanţarea subvenţiei pentru căldură, apă caldă şi transport pentru bucureşteni şi a direcţionat sume către investiţiile începute deja, pentru a putea fi finalizate.” – mai scrie şefa PDL Bucureşti.

„Oprescu venise cu nenumărate studii de fezabilitate, pentru a i se aproba investiţii noi, chiar dacă nu asigura continuarea celor începute deja. Dorea să aibă măcar o investiţie demarată de el, chiar dacă inutilă sau inoportună în prezent… Un bun gospodar îşi drămuieşte banii, nu stă cu mâna întinsă în timp ce îşi risipeşte banii pe lucruri neimportante: ceasuri de aur, raţe exotice, contracte de salubrizare încheiate cu încălcarea legii la preţuri fabuloase etc.” – arată Udrea pe blog.

„Cred că actualul Executiv a dat dovadă de foarte multă înţelegere faţă de primarul Bucureştiului, finanţându-i Pasajul Basarab, Stadionul Naţional sau Pasajul Băneasa, obiective majore în care Guvernul s-a implicat activ în favoare bucueştenilor.” – mai scrie ministrul Dezvoltării Regionale.

” Bucureştiul este un oraş bogat care arată ca un oraş sărac. Prima condiţie ca să se dezvolte ţine de ieşirea din logica asistatului social – „să ne dea Guvernul”. Executivul nu poate sacrifica interesele României doar pentru că Oprescu vrea să mărească lista electorală a obiectivelor de investiţii deschise.” –  continuă Udrea.

Elena Udrea explică apoi de ce PDL a insistat ca referendumul să se organizeze la o dată până la care cetăţenii să aibă timp să cunoască ce conţine Legea Capitalei: „Ședinţa CGMB de ieri reprezintă un moment important pentru Capitală – PDL Bucureşti a arătat încă o dată că prioritatea sa este modernizarea oraşului. Acest lucru nu se poate face decât împreună cu cetăţeanul. Pentru că el este principalul beneficiar al politicilor publice pe care aparatul administrativ trebuie să le pună în aplicare. Până la urmă, cetăţeanul face Legea Capitalei.” – mai arată pe blog şefa PDL la nivelul Capitalei.

Cookies