Udrea despre cum a încurcat-o Piedone în „strategia pe patru piloni” din Bucureşti

de:
02 apr. 2012
0 Afișari
Udrea despre cum a încurcat-o Piedone în

„În ceea ce priveşte protocolul cu UNPR, organizaţia de Bucureşti a PDL a fost iniţiatorul acestui proiect şi ne-am ţinut în permanenţă cuvântul dat. Am pornit la drum cu ideea unei parităţi, dat fiind numărul egal de primari, câte doi, cu care venea fiecare formaţiune. Plecarea lui Piedone din UNPR a schimbat acest calcul şi strategia construită pe cei patru piloni. Am propus de aceea să mergem singuri pe liste şi să avem candidaţi proprii la sectoare”, scrie Udrea pe blogul personal, deşi la sfârşitul anului trecut, şefa PDL îl anunţa pe Piedone drept şeful de campanie al PDL-UNPR.

Aceasta menţionează că PDL şi UNPR nu s-au „certat” la Bucureşti, doar că parteneriatul va rămâne în formula guvernamentală, inclusiv după alegerile parlamentare din luna noiembrie, la nivel naţional, cu excepţia Capitalei.

„Strategia decisă împreună cu UNPR poate să ne ajute mai mult să avem, după alegeri, majorităţi împreună la Consiliul General şi la consiliile de sector. Candidând separat, cele două partide vor obţine mai multe voturi decât dacă ar fi mers împreună. E un calcul electoral simplu, pe care îl ştiu, de altfel, şi cei din USL. Partidele separate iau mai mult decât împreună”, a motivat Udrea.

Şefa PDL explică totodată că Silviu Prigoană este ea mai bună propunere pentru Primăria Capitalei, chiar dacă au fost vehiculate foarte multe nume care să intre în competiţie cu Sorin Oprescu. „Nominalizarea lui Silviu Prigoană la Primăria Generală este rezultatul unor analize, sondaje şi dezbateri interne. Este candidatul pe care bucureştenii îl plac cel mai mult, oricât s-ar minuna unii, şi care a fost votat de 60% dintre cetăţenii colegiului său in 2008. Silviu Prigoană este un om competent, onest, foarte hotărât, care ştie ce vrea să facă şi, poate mai important, un personaj foarte charismatic”, a adăugat Udrea precizând că, „aşa cum văd eu lucrurile, PDL poate recâştiga în acest an Capitala”.

Cookies