Udrea: dacă Oprescu nu poate, eu pot. Ministerul va demonta panourile publicitare amplasate ilegal în Capitală

de:
21 ian. 2011
4 Afișari
Udrea: dacă Oprescu nu poate, eu pot. Ministerul va demonta panourile publicitare amplasate ilegal în Capitală

„Dacă primarul general nu va reuşi să facă faţă presiunilor ori intereselor comerciale legate de publicitatea outdoor, atunci noi vom pune în practică acest regulament, vom demola noi panourile ilegale, aşa cum am făcut în cazul construcţiilor ilegale pe litoral, unde nu aveam atribuţii, dar, pentru că autoritatea publică locală nu punea în practică competenţele, am intervenit noi”, a precizat Udrea.

Ministrul a menţionat că publicitate stradală este interzisă pe arterele mari ale Bucureştiului, printre care Bulevardul Lascăr Catargiu, Bulevardul Aviatorilor, Şoseaua Kiseleff, Centrul istoric, iar în alte zone publicitatea este restrânsă, respectiv în Piaţa Unirii, Universităţii, Victoriei, Romană, Calea Victoriei, pasajul Bucur Obor, Bulevardul Ştefan cel Mare şi Splaiul Independenţei.

Potrivit noului regulament aprobat joi de consilierii generali, sunt interzise reclamele pe monumentele din Bucureşti sau pe clădirile cu statut de monument istoric. De asemenea, nu vor mai putea fi amplasate reclame pe imobile reprezentând sedii ale autorităţilor publice, cu excepţia afişajelor prin care se anunţă activitatea desfăşurată în interiorul sediilor.

Cookies