Udrea dă bani pentru un proiect cu interes la PDL: pasajul Prelungirea Ghencea – Domneşti

de:
01 sept. 2011
0 afișări
Udrea dă bani pentru un proiect cu interes la PDL: pasajul Prelungirea Ghencea - Domneşti

Șefa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat joi că va aloca bani pentru lucrările la Pasajul Domneşti Prelungirea Ghencea întrucât „primăria Capitalei nu a vrut să finanţeze acest proiect”. „Finanţarea acestui obiectiv va fi asigurată de minister, cu o contribuţie din partea Consiliului Judeţean Ilfov. În acest moment este un proiect depăşit, care presupunea multe exproprieri şi costuri foarte mari”, a motivat Udrea.

Cu toate acestea, bugetul alocat de Primăria Generală, prin decizia Consiliului General, pentru lucrarea Prelungirea Ghencea – Domneşti a crescut de 200 de ori comparativ cu varianta de buget propusă la începutul anului de primarul Sorin Oprescu. Astfel, în proiectul de buget propus de edilul-şef această lucrarea avea pentru acest un buget de 100.000 lei. Consilierii generali PDL, PRM şi PNG au propus însă un amendament care prevedea pentru aceeaşi lucrare un buget de 20 de milioane lei, şi cum cele trei grupări politice reprezintă majoritatea din consiliu, amendamentul a fost votat şi face parte integrantă din bugetul Primăriei Capitalei pentru acest an.

Primarul general susţine însă ca majorarea semnificativă a bugetului pentru acest proiect se datorează intereselor personale ale unui consilier general PDL. Mai exact, Ioan Popa, care deţine o casă în Domneşti (menţionată şi în declaraţia sa de avere) ar beneficia direct de construirea unui pod în zonă.

Mai mult, Sorin Oprescu a spus că proiectul pentru realizarea “pasajului denivelat Bulevardul Ghencea-Domneşti are un contract de execuţie neînceput şi expirat, iar jumătate din această lucrare nu este pe teritoriul Bucureştiului, ci pe teritoriul judeţului Ilfov, ceea ce face ilegala utilizarea banului public din bugetul Bucureştiului”.

Cookies