Udrea: Cel mai probabil, nu există vreo problemă la Pasajul Basarab

Udrea: Cel mai probabil, nu există vreo problemă la Pasajul Basarab

„Nu e prima dată când Oprescu are impresia că lucrurile merg şi fără autorizaţii şi avize. La fel s-a întâmplat şi la diametrala Buzeşti-Berzei. La fel intenţionează să construiască şi pasajul rutier de la Piaţa Charles de Gaulles. Se comportă exact ca orice aşa zis şmecher de România care crede că poate construi orice, oricum fără ca pe el legea să-l afecteze”, scrie ministrul Elena Udrea pe blogul personal.

Conform sursei citate, PDL nu a dorit blocarea inaugurării pasajului Basarab, atunci când ISC a spus că nu se poate da drumul la trafic pe pod, ci doar a solicitat recepţia finală a lucrării. „Orice român nu poate să-şi utilizeze construcţia până nu face procesul de recepţie finală a lucrării. Oprescu se crede însă mai presus de lege”, a comentat Udrea.

Şefa MDRT şi preşedinţa PDL Bucureşti explică pe blog că din cauza ambiţiilor se pot produce tragedii soldate, posibil, cu pierderea vieţilor omeneşti.

„Cel mai probabil, nu există vreo problemă la Pasajul Basarab şi nu trebuie să se creeze panică în rândul bucureştenilor. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie respectată legea, că ea nu se aplică şi Municipalităţii. Din astfel de abuzuri, din astfel de forţări ale bunului-simţ pot apărea tragedii. Macaraua prăbuşită pe Mihai Bravu este un semnal de alarmă pe care Municipalitatea îl primeşte pentru a ţine cont de lege”,  a conchis Udrea.

În cursul zilei de duminică, şefa MDRT, Elena Udrea, a intervenit în direct la Realitatea TV şi a susţinut că foştii primari ai Capitalei, Traian Băsescu şi Adriean Videanu, ar trebui invitaţi oficial la recepţia finală a lucrărilor de la Basarab întrucât acest proiect a fost demarat în mandatul predecesorilor lui Sorin Oprescu.

„Da, cred că preşedintele Băsescu ar fi trebuit să fie invitat astăzi la momentul inaugurării oficiale, nu la această inaugurare făcută în avans şi la fel cred că trebuie invitat şi Adrian Videanu, ca cei care au contribuit la realizarea acestui pasaj”, a susţinut Udrea care a adăugat că, chiar dacă nu a fost eliberat încă avizul ISC de recepţie a lucrărilor ea va urca pe podul hobanat dacă va avea drum prin zonă.

Udrea a mai menţionat, de asemenea, că nu are cunoştinţă de fluturaşii distribuiţi prin oraş în care se precizează că, de fapt, iniţiatorul proiectului Pasajului Basarab este Traian Băsescu, iar costurile construirii au fost ublate faţă de cele estimate iniţial. „Nu am cunoştinţă de împărţirea unor fluturaşi (…) E cineva în studio care e împotriva ideii că acest pasaj este proiectul lui Traian Băsescu?”, s-a adresat Udrea celor prezenţi în emisiunea Realitatea TV.

Sâmbătă, pasajul Basarab a fost deschis pentru pietoni alături de un întreg scandal între ISC şi Primăria Capitalei pe tema legalităţii inaugurării oficiale fără efectuarea recepţiei finale a lucrării. Vezi aici motivele şi explicaţiile ambelor părţi implicate.

Duminică dimineaţă, podul hobanat a fost deschis şi traficului auto.