Udrea: Capitala va avea 5 milioane de locuitori în 2020

de:
28 ian. 2011
1 Afișari
Udrea: Capitala va avea 5 milioane de locuitori în 2020

Proiectul de Lege a Capitalei conţine două variante, a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltării şi Turismului, într-un interviu pentru rfi.ro. Potrivit primeia, vor rămâne şase subdiviziuni, dar va exista un singur buget, care va fi administrat de primarul general, ajutat de actualii primari de sector deveniţi viceprimari sau de consilierii generali transformaţi în primari-adjutanţi.

A doua variantă implică împărţirea Capitalei în 22 de subdiviziuni, a spus Udrea, adăugând că Bucureştiul va urca, până în 2020, la cinci milioane de locuitori.

Ministrul l-a atacat din nou pe primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, spunând că acesta nu doreşte reformarea Bucureştiului pentru a nu pierde ”bugetul uriaş” de care dispune şi reproşându-i că a plantat panseluţe iarna şi morcovi (stâlpi de cauciuc între benzile de circulaţie, n.red.) în mijlocul străzii.

Elena Udrea a oferit şi un argument amuzant în favoarea Legii Capitalei: „Avem situaţii hilare, dar în acelaşi timp nefericite în Bucureşti. De exemplu, Podul Grant este jumătate în Sectorul 6, jumătate în Sectorul 1. Gândiţi-vă că la deszăpezire, dacă nu se coordonează cele două Sectoare, este posibil să ne trezim că pe jumătate de pod mergem pe un pod curat, pe jumătate intrăm în nămeţi de zăpadă”.

Cookies