Piedone candidează sub sigla UNPR. Udrea vrea să câştige Capitala cu Piedone şi Onţanu

de:
03 nov. 2011
4 Afișari
Piedone candidează sub sigla UNPR. Udrea vrea să câştige Capitala cu Piedone şi Onţanu

Elena Udrea, şefa PDL Bucureşti, şi-a vizitat partenerii de guvernare la Congresul dedicat Capitalei. Laudele la adresa formaţiunii politice conduse de ministrul Apărării Gabriel Oprea au curs neîncetat din partea ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului: „Curajul dumneavoastră s-a văzut în parteneriatul cu PDL. Aţi devenit un partid puternic. Văd aici oameni care au dovedit că sunt buni administratori, preocupaţi de problemele ţării. Pe Gabriel Oprea îl cunosc de foarte mulţi ani, de dinainte de a intra în politică. Vreau să vă spun că a rămas acelaşi om. Aceşti oameni, cei de faţă, merită să primească un  nou mandat din partea dumneavoastră” – le-a spus Udrea membrilor UNPR Bucureşti.

Udrea a mers şi mai departe, pariînd pe o colaborare câştigătoare cu UNPR la alegerile locale din 2012: „Câştigăm la Bucureşti alegerile împreună pentru că avem cei mai buni primari. Trebuie să găsim candidatul care îi trebuie Bucureştiului, oraşul are nevoie de un primar căruia să îi pese de bucureşteni, avem nevoie de un primar care să lucreze cu normă întreagă, să se trezească la 7.00 dimineaţa, nu are ce căuta cel care se trezeşte la 14.00. Trebuie să găsim un primar, pe cel mai bun dintre noi, care să câştige alegerile. Împreună vom câştiga alegerile din 2012 atât la nivel naţional, cât şi la Bucureşti.” – a spus şefa PDL Bucureşti.

Amabilităţile au curs însă şi în sens invers: primarul Sectorului 2, şeful UNPR Bucureşti, Neculai Onţanu, a catalogat-o pe Udrea drept „politicianul respectat de toţi primarii, pentru că i-a ajutat indiferent de culoare politică.”

După discursul ţinut de Udrea, a venit momentul lui Cristian Popescu Piedone, acum primar al sectorului 4 din partea PC, dar, se pare, viitor candidat din partea UNPR la alegerile locale: „Sunt aici pentru ca ma leaga prietenia de 17 ani pe care o am cu Oprea(n.r.- presedintele UNPR). Sunt aici pentru ca in urma cu patru ani am batut la usa tuturor partidelor. M-a acceptat PC-ul din lipsa de candidati. Astazi nu  tradez pe nimeni. Sunt aici pentru 2012” – a explicat primarul, care şi-a declarat săptămâna trecută disponibilitatea de a colabora cu orice partid îl va susţine în Sectorul 4. Piedone a demisionat din funcţiile de conducere ale Partidului Conservator, dar a rămas membru al acestui partid, pentru a nu-şi pierde mandatul de primar de sector.

„Despre Piedone nu puteţi spune că e un mare politician. Puteţi spune că munca mea şi a echipei m-au făcut astăzi cine sunt. Eu am plecat de jos. Am ajuns pas cu pas, unde sunt acum. Voi candida pentru progresul Capitelei!” – a spus Piedone, care a anunţat oficial că va candida sub sigla UNPR la alegerile locale din 2012, fără a spune, însă, dacă la Primăria de Sector sau la cea Generală.

UNPR are acum doi primari de sector

Piedone şi-a continuat tiradele la adresa partidelor care l-au respins: „În 2008 după 16 ani de carieră am bătut la toate uşile partidelor ”Cine eşti tu? Eşti cel care aruncai cu peştii în sus? Nu eşti sistemul, nu eşti partidul, te vom aresta”. Am ajuns la Partidul Conservator -căruia îi mulţumesc pentru că am putut fi candidatrul unui partid deşi voinţa mea era să fiu independent, dar n-am vrut să risc – care m-a ales pt că nu avea un candidat.”

„Știu că atunci când am cerut să intru într-un partid am fost refuzat, acum toată lumea vrea să facă poză cu Piedone. Dacă votau partidul în 2008, neam de neamul meu nu ajungeam primar, dar au votat Cristian Popescu Piedone. La mine a fost valabilă zicala ”N-au putut ei fura cât aţi putut voi vota” –  a spus Piedone.

Șeful UNPR Bucureşti, Neculoai Onţanu, a declarat: „De azi, UNPR are în Capitală doi primari de sector. Îi mulţumim lui Piedone că şi-a descărcat sufletul ca într-o adevărată familie. Este clar că vom câştiga Bucureştiul.”

Cookies