Udrea: Banii de la Buzăianu erau pentru campania electorală a PDL din 2012, nu pentru mine

de:
23 oct. 2015
0 Afișari
Udrea: Banii de la Buzăianu erau pentru campania electorală a PDL din 2012, nu pentru mine

„Da, au venit bani de la Buzăianu la PDL în campania din 2012. O arestăm pe Elena Udrea pentru că PDL a primit bani de la Buzăianu? Nu-i arestăm pe toți? Când am spus la Parchet despre asta au disjuns cauza. De data asta am să le spun procurorilor multe lucruri!”, a spus Elena Udrea în fața deputaților din Comisia Juridică, potrivit surselor Profit.ro.

Deputații juriști au avizat începerea urmăririi penale împotriva Elenei Udrea, dar nu au reușit să se decidă asupra eventualei rețineri a acesteia. Astfel, 11 deputați au votat pentru reținerea Elenei Udrea, opt împotrivă, doi s-au abținut, iar un vot a fost declarat nul. O decizie implica votul a jumătate plus unul dintre membrii Comisiei Juridice. La ședință au participat 14 membri și opt supleanți, adică 22 de deputați.

Avizul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților este consultativ, iar decizia finală aparține plenului.

Elena Udrea despre o nouă încarcerare: Puşcăria e la mine în colecţia de toamnă-iarnă

DNA cere din nou arestarea Elenei Udrea, într-un nou dosar luare de mită în care este acuzată de multiple infracţiuni de la luare de mită până la trafic de influenţă. Întrebată, vineri, dacă este pregătită pentru încarcerare, aceasta a precizat că „puşcăria este la mine în colecţia de toamnă-iarnă”. Vineri, Comisia Juridică de la Camera Deputaților discută arestarea Elenei Udrea.

Declarația Elenei Udrea îmbracă forma unui denunț pe care ea susține că l-a făcut la DNA împotriva unor colegi din partid. Potrivit spuselor Elenei Udrea, la DNA ar exista și un dosar în ceea ce privește posibila încălcare a legii de către alți lideri ai PDL, format prin disjungere din dosarul ei, anunţă profit.ro. 

De remarcat este și faptul că Elena Udrea le-a transmis colegilor deputați că, dacă va fi din nou arestată, va face și alte denunțuri în fața anchetatorilor DNA.

Udrea este acuzată că a cerut 5 milioane de dolari americani unui om de afaceri, astfel încît acesta să continue să obțină contracte de la Hidroelectrica, prin intermediul companiei pe care o controla la vremea respectivă, Energy Holding. Surse judiciare precizează că Elena Udrea a primit 3,8 milioane de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro, pe care afaceristul o avea garantată cu 90% din acțiunile SC Editura Evenimentul și Capital SRL. Procurorii susțin că Udrea a ajuns, astfel, să controleze publicațiile Capital și Evenimentul Zilei. Fostul ministru al Dezvoltării este acuzat și că a trecut Vila Săbărel din Eforie Sud pe o firmă a fostului consilier Tudor Breazu, pe care în realitate o controla tot ea.

Cookies