Udrea anunţă oprirea lucrărilor la Cathedral Plaza

de:
11 nov. 2010
0 afișări
Udrea anunţă oprirea lucrărilor la Cathedral Plaza

„Instanţa a decis anularea autorizaţiei de construire, ISC a dat dispoziţii de oprire a şantierului. Construcţia s-a realizat fără a se respecta toţi paşii şi acesta e doar un exemplu de construcţii haotice în Bucureşti. La mare am demolat construcţiile ilegale şi le-au construit la loc. Sperăm că nu vom fi nevoiţi să continuăm tot aşa“, a declarat astăzi Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, citată de Capital.

Arhiepiscopia Bucureşti ceruse Inspectoratului oprirea lucrărilor, după ce Curtea de Apel Suceava declarase avizul de construire ilegal, săptămâna trecută.

Ea a mai spus că acesta este un motiv pentru care trebuie aduse îmbunătăţiri legii construcţiilor.

„Am atacat sentinţa Curţii de Apel şi avem încredere în înţelepciunea justiţiei din România. Contrar celor afirmate de Arhiepiscopul Ioan Robu, hotărârea nu este irevocabilă, litigiul fiind în continuare în curs de soluţionare. Clădirea a fost dată în folosinţă încă din luna octombrie şi a intrat în circuitul civil, primele contracte de închiriere sunt în derulare. Hotărârea Curţii de Apel Suceava va fi atacată chiar dacă nu mai produce efecte, clădirea fiind terminată şi recepţionată“, a declarat Daiana Voicu, director Willbrook Management International, grup din care face parte Millenium Building Development, firma care dezvolta proiectul Cathedral Plaza.

Proiectul a început în 1998 pentru o clădire de doar 17 metri, care ulterior a ajuns la 75 de metri, având 19 etaje, parter şi patru niveluri subterane. Începând cu 2001, Arhiepiscopia Romano Catolică Bucureşti a trimis numeroase scrisori şi a făcut diverse sesizări către organele în măsură să oprească această construcţie. Pe lângă faptul că această clădire pune în pericol strctura de rezistenţă a Catedralei Sfântul Iosif, de care se află la mai puţin de zece metri distanţă, ea schimbă radical ambientul arhitectural în centrul Bucureştiului.

Cookies