ARHIVA B365

Udrea, acuzată de rea-credinţă în motivarea instanței. Ar fi transmis mesaje codificate lui Cocoş

În motivarea arestării, Elena Udrea a declarat că momentul întocmirii declaraţiei de avere era unul dramatic. Ea şi fostul soţ aveau zile în şir de certuri, întrucât Cocoş nu avea obligaţia legală să o facă şi nu voia să o ajute, potrivit romaniatv.net.

Aceste dezvăluiri vin după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni declara că nu ştia ce face soţul ei, că nu vorbea cu el despre declaraţia de avere. Udrea a dezvăluit şi că ştia de relaţia extraconjugală a soţului, cu doi ani înainte de divorţ şi că acesta s-a şi căsătorit la doar două luni după divorţ, astfel că nu avea tipul de relaţie în care îşi spuneau ce făceau în timpul zilei.

Potrivit motivării, Elena Udrea ar fi sugerat, prin interviurile date înainte de arest, ce vrea să declare legat de banii pe care i-ar fi primit ca şpagă.

„Instanţa consideră că inculpata şi-a încălcat obligaţia ce-i revenea în baza controlului judiciar cu rea-credinţă, întrucât a urmărit ca acele afirmaţii pe care le face să ajungă la cunoştinţa martorilor şi persoanelor implicate în dosarul Microsoft, pentru ca acestea să cunoască în prealabil care este apărarea sa şi, eventual, să o susţină”, se arată în motivarea instanţei.

CITEȘTE ȘI: MOTIVAREA instanței pentru ARESTAREA Elenei UDREA: Un pericol pentru opinia publică

„Explicaţiile date de inculpată în mass-media constituie tot atâtea indicaţii către martorii şi inculpaţii din dosarul respectiv, în special către Dorin Cocoş, privind poziţia procesuală pe care inculpata ar dori ca acesta să o adopte, legat de acele sume de bani şi mai ales de faptul că doreşte ca acesta să o susţină în denunţul formulat împotriva unui şef de serviciu secret român”, mai spun magistraţii.

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul Microsoft. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis că Elena Udrea trebuie să stea după gratii până pe 12 martie. Decizia a fost imediată contestată de fostul ministru al Turismului. După anunţarea deciziei Instanţei, Elena Udrea a revenit în celula de la arestul Poliţiei Capitalei. Elena Udrea a transmis şi un mesaj pe Facebook, după arestarea sa pentru 30 de zile, spunând că are încredere că, în urma apelului, această măsură va fi ridicată, „probabil, luni”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button