ARHIVA B365

Udrea acuză: Chiliman reabilitează blocuri cu sume de peste 10 ori mai mari decât media

Elena Udrea a reiterat ideea că banii încasaţi la bugetele locale trebuie distribuiţi în mod egal între toate sectoarele Capitalei. „Din patriotism local banii trebuie distribuiţi între sectoare. Dacă staţi în sectorul 1 şi primarul îşi permite, pentru că are un buget mare, să pună gazon iarna, cei din sectorul 5, care sunt şi ei bucureşteni, nu au drumuri şi canalizare. Lucrul acesta se întâmplă într-o capitală europeană!”.

Democrat-liberala a lansat o rafală de acuzaţii la adresa edilului sectorului 1. Între acestea şi reabilitatea, la preţuri maximale, a blocurilor: „Domnul Chiliman are în acest moment pe mână cel mai mare buget de sector din Bucureşti. Ce face domnul Chiliam cu acest buget? Reabilitează termic locuinţe, spune el gratis pentru ca propietarul nu plateşte nimic, dar la cel mai mare preţ din ţară. Dacă media reabilitărilor termice este de 2.500 de euro per apartament, la Chiliman în sector blocurile se reabilitează şi cu 30.000 de euro pe apartament. Cifrele sunt la noi la minister”, a precizat aceasta.

Elena Udrea a continuat şi a adus în discuţie şi igienizarea Sectorului 1. ”Salubrizarea costă 400 de milioane de euro(n.r.- în sectorul 1). Este cel mai mare contract de salubrizare, dat de Andrei Chiliman firmei Romprest. Chiliman, pentru că are un buget uriaş la dispoziţie, se teme că nu va mai putea din 2012 să gestioneze acest buget”, a concluzionat preşedintele PDL Bucureşti.

Declaraţiile vin în contextul în care zilele trecute, într-un interviu pentru România Liberă, Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a acuzat-o pe Elena Udrea că nu vrea altceva decat să gasească o metodă de a pune mâna pe toţi banii Bucureştiului, 2,5 miliarde de euro anual, bani pentru camarila economico-politică pe care o are PDL-ul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button