Udrea a supervizat comisione-şpagă de 10% din postura de ministru, arată referatul DNA

de:
26 feb. 2015
0 Afișari
Udrea a supervizat comisione-şpagă de 10% din postura de ministru, arată referatul DNA

Procurorii DNA descriu, in referatul legat de arestarea Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, modul in care se desfasurau lucrurile la Ministerul Turismului sub conducerea Elenei Udrea.

DNA sustine ca, în mandatul Elenei Udrea, incasarea unei spagi de 10% din finanţările acordate de minister pentru contractele publice devenise standard.

O parte din acesti bani ar fi ajuns la PDL. Udrea este acuzată de trei fapte de luare de mită, precum şi de abuz în serviciu sau de folosirea influenţei pentru foloase necuvenite, relateaza Gandul.info.

Procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea că a supervizat, în perioada 2010-2011, din postura de ministru PDL al Dezvoltării şi Turismului, comisioanele-şpagă de 10% din contractele pentru pârtii de schi, din programul „Schi pentru România”, plătite mascat de firma Termogaz Company către firma consilierului ei, Ştefan Lungu. Firma plătea acest comision-şpagă pentru a se asigura că primeşte la timp finanţările contractelor încheiate cu ministerul Elenei Udrea. Din aceşti bani, o parte – peste 127.000 de lei (aproximativ 30.000 de euro) – ar fi fost folosiţi, la cererea expresă a Elenei Udrea şi a prietenei sale, Ana Maria Topoliceanu, pentru plata unor monitorizări a presei din mediul online, a unor servicii de publicitate pentru PDL şi a unor materiale promoţionale cu sigla PDL, spun procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă a Elenei Udrea.

Elena Udrea s-a plâns permanent în public că acuzaţiile procurorilor DNA se bazează exclusiv pe denunţuri ale unor oameni aflaţi deja în arest preventiv, acuzaţi la rândul lor de luare de mită, care ar fi dispuşi să declare orice pentru a scăpa din arest.„Este trist că lucrurile pe care le-ai făcut cu bună credinţă sunt puse la îndoială de oamenii care au fost acolo. Sunt dezamăgită de faptul că o mulţime de oameni nu au curajul să-şi asume lucrurile pe care le-au făcut. O mulţime de bărbaţi spun că nu respirau dacă nu le spunea Elena Udrea”, a declarat miercuri Elena Udrea, la ieşirea de la instanţa supremă, unde s-a judecat arestarea sa preventivă.

Cookies