Udrea a pornit în căutarea investitorilor pentru eco cartierul ANL Ghencea

de:
19 apr. 2011
0 Afișari
Udrea a pornit în căutarea investitorilor pentru eco cartierul ANL Ghencea

„Am gândit posibilităţi de finanţare şi ne-am străduit să se aprobe şi să existe legea parteneriatului public-privat. Pentru noi contează foarte mult să putem apela la fonduri private pentru a reuşi să finanţăm obiective de investiţii şi programele pe care le derulăm”, a declarat Udrea în cadrul Forum Invest, desfăşurat marţi.

Jumătate din locuinţele ANL pe care MDRT intenţionează să le ridice în zona stadionului Steaua din Capitală vor fi destinate tinerilor cu vârsta sub 35 de ani din cadrul Ministerului Apărării Naţionale întrucât terenul a aparţinut instituţiei de apărare.

Potrivit ministrului MDRT, eco cartierul ANL ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 101,5 hectare desfăşurate pe trei loturi ce sunt situate în Str. Prelungirea Ghencea nr. 3-5, B-dul Ghencea nr. 45 şi Str. Antiaeriană nr. 5-7.

Oficialul Ministerului Dezvoltării a precizat că nu poate avansa deocamdată termene precise privind exploatarea cartierului ANL şi nici costurile necesare pentru ridicarea lui. “Este foarte puţin probabil să înceapă construcţia locuinţelor în acest an. Cel mai sigur, peste un an”, a specificat Udrea.

Cartierul ANL din Ghencea ar urma să fie ridicat în apropierea penultimei staţii de la capătul tramvaiului 41, fiind totodată străbătut de un drum expres care să îl lege de Șoseaua Alexandriei. Tot aici ar putea să funcţioneze şi cea mai mare Sală Polivalentă din ţară, capacitatea acesteia fiind de 20.000 de locuri. Investiţia în sala polivalentă este estimată la 62 milioane euro.

Cookies