Udrea opreşte lucrările pe Berzei-Buzeşti

de:
02 iun. 2011
0 Afișari
Udrea opreşte lucrările pe Berzei-Buzeşti

Reprezentanţii PMB susţin că ISC a solicitat primăriei generale oprirea lucrărilor până la rezolvarea pe fond a procesului cu Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul”. Municipalitatea a fost înştiinţată printr-un procesul verbal, înregistrat pe 11 mai.

”Reprezentanţii ONG-urilor dau dovadă de rea-credinţă şi lipsă de informare, întrucât, în prezent, la această lucrare se execută doar lucrări de punere în siguranţă, conform paragrafului 2.2 din acelaşi proces verbal. În acest moment, Primăria Municipiului Bucureşti face demersurile legale pentru continuarea lucrării, conform legii 255”, se precizează într-un comunicat remis B365.ro.

Udrea le-a promis, joi, reprezentanţilor ONG-urilor că va opri lucrările la diametrala nord-sud. Decizia vine în urma protestelor reprezentanţilor celor 21 de ONG-uri, care au pichetat joi sediul MDRT. Organizaţiile neguvernamentale au obţinut în instanţă anularea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care stă la baza lucrărilor demarate, în zonă, de Primăria Bucureşti. De asemenea, judecătorii au hotărât ca autorizaţia de construcţie să fie anulată.

”Această decizie a ministrului este o consecinţă a faptului că ONG-urile au obţinut în instanţă anularea PUZ-ului. În săptămâna 20 – 27 iunie va fi organizată o dezbzatere publică, în cadrul căreia trebuie prezentate atât proiectele Primăriei Generale, cât şi cele ale societăţii civile pentru a găsi o soluţie urbanistică pentru acestă zonă”, a declarat pentru B365.ro, Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei “Salvaţi Bucureştiul”.

ISC funcţionează, din 2010, în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi este autoritatea care poate opri demolările pentru diametrala Buzeşti-Berzei-Uranus. Proiectul a fost contestat, încă de la început, de către ONG-uri, care au criticat atât modul în care au fost făcute exproprierile, cât şi cel în care s-au acordat autorizaţii de demolare pentru imobilele cu statut de monument istoric sau din zone protejate.

Cookies