ARHIVA B365

UDMR: Respingerea Rozaliei Biro este „politică”, vom face o altă nominalizare

„Această decizie este o decizie politică şi nu mi-a plăcut argumentaţia domnului preşedinte. Nu vreau să intru în alte speculaţii şi comentarii. Este dreptul preşedintelui de a respingere o singură dată o propunere”, a afirmat liderul UDMR, pentru Mediafax.

Acesta a spus că Rozalia Biro ar fi fost un bun ministru. „Sunt convins că doamna Biro ar fi fost un foarte bun ministru şi îmi pare rău că, în aces moment, pe o astfel de argumentaţie, domnul preşedinte Băsescu a respins-o”, a arătat Kelemen Hunor.

Preşedintele Uniunii a afirmat că organizaţia a luat act de decizia preşedintelui şi va veni cu o altă propunere.”Noi vom face o altă nominalizare într-un timp relativ scurt, sper eu. Până atunci, Ministerul Culturii este condus de mine în continuare, nu este nicio tragedie”, a conchis Kelemen.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a respins propunerea ca Rozalia Biro să ocupe portofoliul Culturii şi propunerea ca Claudiu Manda să ocupe portofoliul Bugetului.

„În ceea ce priveşte propunerea legată de doamna Rozalia Biro pentru Ministerul Culturii am respins propunerea primului ministru cu menţiunea că e o propunere necorespunzătoare funcţiei”, a spus preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă.

Şeful statului a mai spus: „Oricând în timpul mandatului meu, primul-ministru o va propune pentru Ministerul Dezvoltării Regionale sau pentru Ministerul Transporturilor, adică ministere care sunt legate de experienţa în administraţie, vă asigur că nu voi ezita s-o numesc pe doamna Rozalia Biro într-o astfel de funcţie. Dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române consider că este un lucru esenţial. Cunoaşterea deplină a limbii române”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button