UDMR ar putea intra la Guvernare. K. Hunor: Cât există USL nu discutăm

de:
25 feb. 2014
0 Afișari
UDMR ar putea intra la Guvernare. K. Hunor: Cât există USL nu discutăm

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, susţine că protocolul semnat cu UDMR este în continuare valabil. Ilie Sârbu spune însă că nu a fost stabilită componenţa unui nou Guvern şi nici cine va prelua şefia Senatului.

„Avem un protocol, semnat din 2012, în decembrie, semnat şi de Crin Antonescu şi de Victor Ponta cu UDMR. Că domnul Kelemen Hunor a declarat că nu mai e valabil, asta e alt aspect. Noi vorbim doar de intenţia noastră. Când te duci la negociere nu poţi să vorbeşti de intenţia celui cu care negociezi. Dacă UDMR doreşte să schimbe, dacă vin cu alte propuneri, asta se va negocia atunci. Protocolul însemna cooptarea la guvernare a UDMR, nu sprijin parlamentar. Deci miniştri în guvern. O să-l prezinte preşedintele partidului, dacă e cazul. Două portofolii, dar nu erau menţionate. Fără vicepremier. Atunci era în discutie doar un post de vicepremier, al lui Dragnea, până la urmă s-a ajuns la formula pe care o ştiţi”, a declarat Ilie Sârbu, la Senat.

Oferta lui Victor Ponta pentru UDMR: două ministere şi un post de vicepremier

PSD oferă UDMR pentru a intra la guvernare două ministere şi un post de vicepremier, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate discuţiilor. Ar fi vorba de cultură şi comunicaţii, însă liderii UDMR şi-ar dori alt minister în locul comunicaţiilor. Potrivit surselor citate, cel mai probabil liderul UDMR, Kelemen Hunor, va fi ministru al culturii şi vicepremier. Pentru celalalt minister nu s-a ajuns încă la un nume. In cursul serii de luni a avut loc o discutie intre premierul Victor Ponta si Kelemen Hunor pe tema unei eventuale cooptări a UDMR la guvernare, susţin sursele HotNews.ro.

De cealaltă parte, Kelemen Hunor susţine că nu s-a întâlnit recent cu Victor Ponta. Potrivit preşedintelui UDMR, protocolul din 2012 nu mai este valabil. 

„Protocolul din 2012 a fost semnat în trei Ceea ce înseamnă că nu mai este valabil de când Crin Antonescu nu a respectat protocolul. Principiile rămân însă valabile, ele pot fi reintroduse Se poate discuta. Atâta timp cât există USL însă nu discutăm . Nu vrem să ne băgăm într-o ceartă de familie”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. 

Cookies