BAZAR

Ucigasul din Vitan va fi judecat separat de fratii Mararu, cei care platisera atentatul

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), în cazul lui Proca se va face o disjungere, astfel că acesta va fi judecat separat de instigatorii săi, fraţii Mararu, întrucât el se află deocamdată în arest pe teritoriul Rusiei şi nu a fost până acum nici măcar audiat de autorităţile române.

Deşi autorităţile ruse au admis solicitarea de extrădare a lui Vitalie Proca, cererea părţii române de a-l audia pe acesta pe teritoriul Rusiei a rămas fără răspuns. În acelaşi timp, un alt suspect din dosar, cetăţeanul moldovean Ion Druţă, aflat în arest în Republica Moldova şi bănuit că ar fi intermediat obţinerea armelor pe care Vitalie Proca le-a folosit la tentativa de omor de la 26 noiembrie 2012, a fost audiat deja de procurori şi de poliţiştii bucureşteni ai Serviciului Omoruri, în arestul de la Chişinău, însă, spun surse juridicare, a refuzat să colaboreze cu anchetatorii români.

În ce-l priveşte pe Vitalie Proca, autorităţile de la Bucureşti au făcut o solicitare de extrădare către autorităţilor ruse, care a fost aprobată, însă hotărârea a fost atacată cu recurs de către acesta. Ca urmare, procedura de extrădare a fost momentan blocată, iar anchetatorii români, potrivit unor surse judiciare, au fost constrânşi de situaţie să-i trimită în judecată pe fraţii Mararu fără a-l include pe Vitalie Proca în acelaşi dosar, deoarece legea nu permite ca o persoană să stea în arest preventiv mai mult de şase luni fără să fie trimisă în judecată.

Purtătorul de cuvânt a PTB, Corina Paraschivescu, a anunţat vineri că fraţilor Mararu li s-a prezentat materialul de urmărire penală, iar aceştia urmează să fie trimişi în judecată pentru instigare la tentativă de omor deosebit de grav şi instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, informează RTV.

Bogdan şi Răzvan Mararu au fost duşi, vineri dimineaţă, la sediul Poliţiei Capitalei, unde procurorii le-au prezentat materialul de urmărire penală în dosarul privind atacului armat din cartierul Vitan. Fraţii Mararu au fost aduşi din arest de către poliţiştii de la Serviciul Omoruri şi mascaţii Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă (SPIR).

Bogdan şi Răzvan Mararu sunt în arest preventiv din 13 februarie, fiind acuzaţi că, în toamna anului trecut, l-au pus pe Vitalie Proca să-l ucidă pe Dumitru „Puiu” Mironescu, pentru a se răzbuna.

În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca l-a împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Proca a fost prins în 6 februarie, la Moscova, în baza unui mandat emis în 18 ianuarie de Tribunalul Bucureşti. Acesta era căutat şi de Scotland Yard, pentru o tentativă de omor asupra bancherului rus German Gorbunţov, pe care l-a împuşcat, de şase ori, la Londra, cu o armă semiautomată. În 11 iunie, Interpol Moscova anunţa Poliţia Română că a fost admisă solicitarea de extrădare în România a lui Vitalie Proca.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button