ARHIVA B365

Ucigașul lui Ioan Luchian Mihalea, la un pas de eliberarea condiționată

O carieră încununată de succes a unui idol al tinerilor se sfârşea brusc în urmă cu aproape 20 de ani. Ioan Luchian Mihalea, fondatorul grupului vocal „Song” şi al corului de copii „Minisong” era asasinat, în propriul apartament, de doi tineri care au vrut să-l jefuiască. La aproape două decenii de la oribila crimă care a îndoliat lumea artistică din România, Nelu Florian Gavrilă, unul dintre ucigaşi, este tot mai aproape să guste, din nou, aerul dulce al libertăţii, relatează Libertatea.

29 noiembrie 1993. O dată pe care nu o vor uita toată viaţa, o dată la care destinul s-a schimbat pentru totdeauna în cazul asasinilor lui Mihalea, Nelu Florian Gavrilă (39 de ani) şi Ionel Păun (39 de ani). Înarmaţi cu un ciocan şi un box pe mână, cei doi, pe atunci abia trecuţi de majorat, au intrat în apartamentul lui Mihalea pentru a-l jefui.

Gavrilă se ştia cu artistul de dinainte. El a mărturisit, de altfel, că, la un moment dat, a întreţinut o singură dată raporturi sexuale cu Mihalea, la el acasă. Atunci a observat că acesta avea lucruri de valoare. 

Însă Gavrilă nu a avut curajul să meargă singur şi l-a luat cu el pe bunul său prieten Ionel. Când au năvălit în apartament, Mihalea a început să ţipe şi asasinii s-au năpustit să-l lovească, iar Nelu Florian, speriat, l-a strangulat pe artist cu un cablu de telefon. Atacatorii nu s-au ales decât cu un casetofon şi câteva nimicuri. 

Condamnaţi pe viaţă, asasinii au trăit tot timpul în puşcărie cu gândul că, într-o zi, se vor putea mişca fără umbra gardienilor pe urme. Şi, iată că pentru Nelu Florian Gavrilă, acest moment pare să fie tot mai aproape. Pentru bună purtare, peste doar două luni, când se vor împlini 20 de ani de când a fost băgat de judecători în celulă, Nelu Florian Gavrilă poate face o cerere de eliberare condiţionată. Dacă-i va fi acceptată, asasinul lui Mihalea ar putea păşi liber încă de la începutul lui 2014.

Şi ucigaşul cântăreţei Mihaelei Runceanu a fost eliberat condiţionat

Cu doar patru ani înainte ca Mihalea să piară de mâna unor tâlhari, o altă artistă îndrăgită de români fusese ucisă.

Mihaela Runceanu a fost strangulată tot cu un cablu de telefon şi, ulterior, incendiată de un tânăr care venise să-i aducă mai multe casete cu filme pentru video. Pe 2 noiembrie 1989, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, ucigaşul Daniel Cosmin Ştefănescu a fost prins şi arestat.

După un proces care a durat trei luni, acuzatul a fost condamnat pentru omor şi a primit 25 de ani de închisoare. În 2006, după 17 ani de detenţie, Ştefănescu a redevenit liber pentru bună purtare. Avea 21 de ani când a intrat în spatele gratiilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button