ARHIVA B365

Uber le cere şoferilor să lucreze ca PFA sau SRL şi să-şi facă asigurări de transportatori

Uber le-a cerut șoferilor să-și facă PFA sau SRL ca o măsură suplimentară pentru a lucra legal. Astfel, de la începutul anului viitor, vor fi scoși din sistem cei fără PFA/SRL. Singurii care pot scăpa de această cerinţă ar fi doar cei care fac venituri ocazionale, nu recurente. În plus, compania le cere şoferilor să-și ia licențe de transport persoane, potrivit blogului nwradu.ro.

PFA-urile/SRL-urile vin cu cheltuieli și impozite suplimentare. Pe lângă acestea, Uber le mai cere să-și facă și asigurări de transportatori, poliţe RCA mai scumpe, care duc astfel la creşterea cheltuielilor.

Șoferii Uber nu sunt însă tentaţi să-și facă PFA-uri. Conform sursei citate, circa trei sferturi dintre şoferi spun că vor renunța la Uber. Astfel, de la 500 de șoferi în București, s-ar putea ajunge la 150, în timp ce numărul de comenzi a tot crescut în ultima vreme, în contextul în care serviciul a prins la public.

Recent, Uber a crescut prețurile, de la 1,39 lei/km la 1,64 lei/km și cursa minimă de la 6 la 8 lei.

Potrivit unui calcul făcut de Uber, la încasări de 4000 de lei pe lună, după ce se scad impozitele și cheltuielile cu combustibilul și întreținerea mașinii, un șofer rămâne cu un pic peste 1.000 de lei net.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button