Uber, celebra aplicație pentru transportul în oraș, pentru prima dată în București!

de:
25 feb. 2015
0 Afișari
Uber, celebra aplicație pentru transportul în oraș, pentru prima dată în București!

Uber este aplicația care a înfuriat taximetriștii din multe zone ale lumii, deoarece aduce șoferii și pasagerii în contact, pentru un transport mai ieftin și mai convenabil. Iată că Uber intră și pe piața românească, începând de azi, miercuri, 25 februarie.

Ana Morodan, blogger de modă, a fost primul client al aplicației Uber din București. Primii clienți care vizitează blogul Uber primesc și cupoane valorice de 30 de lei.

AFLĂ DE AICI CARE SUNT AVANTAJELE UTILIZĂRII UBER PENTRU TRANSPORTUL ÎN BUCUREȘTI, INFOGRAFIC

Iată comunicatul remis redacției B365.ro de către reprezentanții Uber: „dată cu introducerea uberX, Bucureștiul intră în rândul orașelor din regiune care oferă servicii inteligente de transport. După succesul său în multe alte orașe europene, Uber este încântat să inaugureze etapa pilot a platformei sale de ridesharing în București, oferindu-le atât pasagerilor, cât și șoferilor din oraș un nou mod de a călători.

Proiectul pilot uberX în România

Platforma inovatoare Uber conectează în timp real șoferii cu pasagerii, prin simpla atingere a unui buton. Indiferent dacă este folosit în interes de serviciu sau doar pentru a ieși cu prietenii în oraș, uberX reprezintă o variantă accesibilă, sigură și de încredere prin care oamenii se pot deplasa prin oraș. Folosind platforma, șoferii înregistrați își vor putea valorifica mai bine mașinile, contribuind, în același timp, la îmbunătățirea mobilității urbane din București.

Uber speră să pună bazele unei platforme eficiente de ridesharing în București și să îmbunătățească eficiența mașinilor din oraș, în condițiile în care, în prezent, peste un milion de mașini sunt folosite doar câte o oră pe zi. Cu o medie de ocupare a mașinii de doar 1,3 persoane, utilizând mai eficient mașinile prin ridesharing, același număr de drumuri zilnice ar putea fi realizat folosind doar 250.000 de autovehicule. Completând opțiunile existente de transport cu o variantă prietenoasă și de încredere, mobilitatea urbană din București poate fi îmbunătățită, reducând problema ambuteiajelor și impactul călătoriilor asupra mediului.

Rob Khazzam, International Launcher și reprezentant Uber, a declarat:

„Suntem foarte entuziasmați să lansăm o variantă pilot a platformei uberX în București. uberX le va oferi locuitorilor din București un mod mai simplu, accesibil și flexibil de a se deplasa în siguranță prin oraș.”

„Obiectivul uberX este să contribuie la îmbunătățirea mobilității locuitorilor din București, oferindu-le posibilitatea să călătorească cu mașini personale care, altfel, nu ar fi utilizate la adevărata lor capacitate. Mai exact, noi ne propunem să utilizăm mai bine mașinile aflate deja în circulație, ajutând la reducerea frecvenței ambuteiajelor în oraș și a presiunii asupra infrastructurii de transport.”

Ce este uberX?

uberX este o platformă tehnologică ce conectează în timp real pasagerii cu șoferii, oferindu-le posibilitatea să călătorească în siguranță la un cost redus – totul printr-o singură aplicație.
Aplicația Uber este disponibilă pentru smartphone (iOS și Android). Pasagerii trebuie doar să își descarce aplicația, să își creeze un cont și apoi, apăsând un singur buton, să pornească la drum.

Uber le oferă pasagerilor un nivel de siguranță fără precedent. Astfel, fiecare dintre ei poate vedea poza și numele șoferului, precum și numărul de înmatriculare al mașinii, înainte ca aceasta să ajungă. În plus, pasagerii le pot trimite celor dragi o hartă online pe care aceștia îi urmăresc prin GPS, asigurându-se, astfel, că ajung în siguranță la destinație.

Toți șoferii înregistrați pe platforma uberX au peste 21 de ani și un permis de conducere valid, nu au cazier și sunt proprietarii unei mașini asigurate conform legii. Fiecare dintre ei a fost verificat individual de Uber înainte de acceptarea înregistrării lor pe uberX.

Rob Khazzam a adăugat:

„uberX este doar o parte a unui proces mai complex de dezvoltare a conceptului de transport. uberX este o platformă nouă și interesantă care schimbă modul în care călătorim și care va modela viitorul orașelor europene moderne. Noi credem că, în viitor, oamenii vor folosi mai puțin mașinile personale, orientându-se, mai degrabă, către ridesharing, către utilizarea mai eficientă a autovehiculelor și reducerea impactului călătoriilor lor asupra mediului.”

Vizitați http://blog.uber.com/bucharest și aflați cine a fost primul pasager uberX din România!

Despre Uber

Uber este o companie de tehnologie care conectează în timp real pasagerii – utilizatorii aplicației cu același nume – cu șoferii care utilizează platforma. În prezent, platforma Uber oferă alternative de transport în peste 280 de orașe din peste 50 de țări la nivel mondial, contribuid la schimbarea modului în care oamenii călătoresc prin orașele în care locuiesc.

Mai multe informații despre Uber sunt disponibile la www.uber.com

Cookies