De ce nu vor veni U2 la Bucureşti. Dar nici Hannah Montana

de:
12 ian. 2011
0 Afișari
De ce nu vor veni U2 la Bucureşti. Dar nici Hannah Montana

În luna septembrie, Stadionul Naţional Lia Manoliu va fi gazda unui mega concert, spun reprezentanţii Primăriei. Primii pe lista de preferinţe a edililor sunt celebrii irlandezi de la U2. Fanii formaţiei sunt sfătuiţi însă să nu îşi facă deocamdată speranţe prea mari. Bono&Co  sunt încă departe de Bucureşti.

„Suntem deocamdată în faza de tatonări, este prematur să discutăm. Va fi dificil, pentru că U2 şi-au terminat deja turneul în Europa. Noi vom încerca să îi aducem. Înainte de a ne a decide asupra unor artişti trebuie să ne asigurăm că vom avea plătitori de bilete şi toate cele 55.000 de locuri ale stadionului vor fi ocupate. Abia peste o lună vom avea informaţii mai concrete”, a declarat pentru B365.ro, directorul Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei, Bogdan Hreapcă.

De altfel, pe siteul oficial al formaţiei, informaţiile sunt foarte clare: actualul turneu U2, 360º, se încheie pe 26 iulie, la Pittsburgh. Odată încheiat turneul, va fi extrem de complicată organizarea unui concert suplimentar.

O problemă ar putea fi şi onorariul solicitat de formaţie. „E posibil să ceară chiar mai mult de 2 milioane de euro”, a spus directorul de la investiţii. De altfel, cifrele referitoare la turneul actual al formaţiei arată că veniturile din bilete nu au coborât, la niciunul dintre concerte, sub patru milioane de dolari. De altfel, numai din bilete, cea mai mică sumă încasată pentru un concert din actualul turneu U2 a fost de 4.738.695 dolari, la Charlottesville. Cea mai mare sumă încasată din bilete s-a ridicat însă la Dublin, chiar acasă în Irlanda, unde trupa a vândut bilete în valoare de 28.815.352 dolari.

Există însă şi o certitudine: Hannah Montana nu va veni la Bucureşti. „Este exclus. Nu a fost niciodată luată în discuţie pentru un concert pe Lia Manoliu”, a mai spus Bogdan Hreapcă.

Oricum, stadionul va fi inaugurat nu printr-un concert, ce va avea loc în septembrie, ci printr-un meci amical între naţionalele de fotbal ale României şi Argentinei, în luna august.

Citiţi şi despre stadiul în care se află lucrările la stadionul Lia Manoliu:  Acoperişul retractabil de pe Stadionul “Lia Manoliu”, finalizat în proporţie de 30%.

Cookies