USL s-a sucit: Revenim la Comisia specială pentru Roşia Montană

de:
12 sept. 2013
0 Afișari
USL s-a sucit: Revenim la Comisia specială pentru Roşia Montană

„Eu mi-am reafirmat convingerea că e un proiect care în mod normal se asumă sau nu de către Guvern. Premierul a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament”, a spus Antonescu, citat de Gândul.

Anterior, Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova au spus că vor fi desecretizate toate documentele legate de exploatarea de la Roşia Montană, cu excepţia licenţei de exploatare, care este clasificată drept confidenţială. Prevederile licenţei de exploatare, în care sunt prevăzute obligaţiile Gabriel Resources, rămâne astfel secret, ca şi până acum.

„PSD a convenit să revenim pe comisie specială în Parlament, deci să se retragă procedura de urgenţă”, a mai spus liderul PNL.

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au declarat la începutul acestei săptămâni că proiectul de lege privind Roşia Montană trebuie respins de Parlament, pentru că nu a fost dezbătut suficient. Senatul, prima cameră sesizată de Guvern, a dat deja avize negative acestui proiect.

Joi, cei doi au dat mai multe declarații contradictorii. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că, în opinia sa, premierul Victor Ponta „vrea tare” proiectul de la Roşia Montană, dar „nu asumă răspunderea”, ci o pasează Parlamentului, apreciind că face „un joc parşiv”.

Ponta a precizat că a vorbit la telefon cu liderul PNL, miercuri seară, iar în cursul zilei de joi urmează să aibă o întâlnire. „Azi ne vedem tocmai pentru buna funcţionare a coaliţiei guvernamentale, nu cred că se pune problema ruperii actualei majorităţi. Discutăm azi despre un proiect important pentru ţară”, a afirmat Ponta, citat de Realitatea.net.

Cookies