TVR: Preţul pentru drepturile TV la STEAUA-LUDOGORETS este exagerat. Se va derula o ANCHETĂ

de:
27 aug. 2014
0 Afișari
TVR: Preţul pentru drepturile TV la STEAUA-LUDOGORETS este exagerat. Se va derula o ANCHETĂ

TVR a plătit pentru drepturile TV ale meciului Steaua-Ludogoreţ 45.000 de euro, de trei ori mai mult decât celelalte două posturi care au transmis jocul în direct, Digisport şi Dolcesport, arată prosport.ro.

Presedintele director-general al TVR, Stelian Tanase, a declarat, miercuri, in Comisia pentru Cultura din Senat, ca televiziunea publica nu va supravietui financiar, daca nu va gasi sprijin in sindicatele din Televiziunea Romana, si s-ar putea inchide in primavara anului viitor. La randul sau, Dragos Bocanaciu, presedintele principalului sindicat din Televiziunea Romana, a declarat, pentru Mediafax, ca se incearca „ascunderea gunoiului sub pres”, informează hotnews.ro.

Investigaţia vizează suma pe care a plătit-o TVR către STEAUA pentru a prelua şi transmite partida.

„În acest moment, pot să vă spun că am ordonat o anchetă administrativă în privinţa modului în care s-a negociat de către Comisia de Achiţizii pentru cumpărarea drepturilor de televizare a meciului. Şi, de asemenea, am cerut note explicative de la toţi cei implicaţi. Notele explicative, unele dintre ele, au ajuns deja pe masa mea. Ancheta trebuie finalizată zilele următoare, iar concluziile trebuie să ajungă pe masa mea şi a celorlalţi membri ai Consiliului de Administraţie al TVR cu 72 de ore înaintea şedinţei pe care o vom avea pe 11 septembrie”, a declarat Stelian Tănase miercuri, pentruProSport.

45.000 de euro ar fi plătit TVR pentru transmiterea partidei Steaua-Ludogorets

15.000 de euro ar fi plătit Dolcesport şi Digisport pentru transmiterea partidei Steaua-Ludogorets

Nu e prima oară când oamenii care se ocupă de achiziţiile evenimentelor sportive la TVR sunt implicaţi în astfel de poveşti dubioase. De-a lungul timpului, cumpărarea unor competiţii la preţuri supradimensionate sau achiziţionarea drepturilor TV la evenimente fără relevanţă au măcinat imaginea televiziunii publice.

Cel mai mare scandal din ultimii ani a vizat însă modul ciudat în care TVR a pierdut în 2005 drepturile TV pentru Liga 1, în returul campionatului. Banii nu s-au virat la timp în contul LPF, activându-se astfel o clauză folosită pentru a se rezilia imediat contractul, iar meciurile să ajungă la Kanal D, post proaspăt intrat pe piaţă şi dornic de notorietate şi audienţă.

Ancheta desfăşurată atunci la TVR n-a dus la niciun rezultat, dar cei socotiţi vinovaţi au plecat apoi la alte televiziuni.

„Am ordonat o anchetă administrativă în privinţa modului în care s-a negociat de către Comisia de Achiţizii pentru cumpărarea drepturilor de televizare a meciului. Şi, de asemenea, am cerut note explicative de la toţi cei implicaţi. Notele explicative, unele dintre ele, au ajuns deja pe masa mea”, a declarat Stelian Tănase, directorul general al TVR

Cookies