TVR Info şi-a suspendat emisia începând de miercuri, de la ora 23.59

de:
16 aug. 2012
0 Afișari
TVR Info şi-a suspendat emisia începând de miercuri, de la ora 23.59

Miercuri, preşedintele-director general (PDG) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Claudiu Săftoiu, a decis suspendarea emisiei canalului de ştiri al televiziunii publice, TVR Info, începând cu data de 15 august 2012, de la ora 23.59.

„Situaţia financiară critică a Televiziunii Române impune luarea unor măsuri urgente de redresare economică, în lipsa lor, funcţionarea societăţii devenind imposibilă. Potrivit raportului întocmit de Grupul de lucru înfiinţat prin hotărârea Consiliului de Administraţie al TVR, misiunea TVR Info urmează a fi preluată de canalul TVR 1”, se spune în comunicatul TVR, citrat de Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, „televiziunea publică va continua să îşi respecte, prin TVR 1, misiunea de informare promptă şi corectă în legătură cu evenimentele importante interne şi internaţionale, misiunea cultural-educativă urmând să fie asigurată de viitorul canal TVR 2 Cultural”.

„Legea 41/1994 de organizare şi funcţionare a SRTv face referire la programele 1 şi 2, la un departament care difuzează emisiuni pentru străinătate şi la studiourile teritoriale, al căror canal de exprimare este acum şi TVR 3”, se mai spune în comunicat. Suspendarea emisiei TVR Info începând din 15 august a fost anunţată de Claudiu Săftoiu într-un interviu acordat în exclusivitate agenţiei MEDIAFAX şi publicat în 11 august.

În 10 august, în aceeaşi zi în care Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune a aprobat Programul de redresare economică a Televiziunii Române, care prevede faptul că TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3, Claudiu Săftoiu a acordat MEDIAFAX un interviu în care a explicat pe larg necesitatea luării acestei măsuri, care va fi urmată de altele la fel de „dureroase”.

Cookies