ARHIVA B365

TVR cere acordarea unui ajutor financiar persoanelor defavorizate,”dependente de recepţia terestră”

Televiziunea Romana a inaintat Guvernului o propunere de proiect de lege privind acordarea unui ajutor financiar in vederea stimularii achizitionarii de echipamente de receptie a programelor de televiziune in sistem digital, a anuntat miercuri TVR.

„Proiectul vizeaza sprijinirea categoriilor defavorizate, stabilite pe criterii sociale, pentru asigurarea dreptului constitutional la informare si dupa data de 16 iunie 2015, cand va fi oprita transmisia analogica terestra in Romania’ precizeaza TVR. Aproape 500.000 de gospodarii din Romania risca sa ramana fara servicii TV de la 17 iunie 2015.

Comunicatul de presa al TVR nu da detalii despre proiectul de lege, precizand doar ca „propunerea legislativa prevede, printre altele, categoriile de beneficiari, precum si modalitatea in care vor fi acordate ajutoarele financiare”, informează Hotnews.ro.

Potrivit Televiziunii Romane, „aproximativ 90% dintre gospodarii sunt abonate la operatorii de cablu si nu vor fi influentate de trecerea la emisia digitala, insa aproximativ 7% din gospodarii (aproximativ 500.000) sunt  dependente de receptia terestra a programelor de televiziune, conform datelor oficiale. 

Ziua de 16 iunie 2015 este data limita de functionare a transmisiunilor analogice de televiziune in Europa. Dupa aceasta data, programele de televiziune vor fi receptionate in sistem digital terestru”.

Amintim ca, la inceputul acestei luni, TVR si SNR, operatorul national care transmite posturile publice de televiziune, au solicitat Guvernului prelungirea transmisiei analogice, in paralel cu cea terestra digitala, pana la data de 31.12.2016, in ciuda obligatiilor internationale asumate de Romania de a inceta total emisia analogica terestra (receptionata din eter printr-o simpla antena) de la 17 iunie 2015. 

„Platitorilor de taxa TV trebuie sa li se garanteze dreptul la programele televiziunii publice si dupa trecerea la transmisia terestra digitala”, a spus atunci Stelian Tanase, directorul general al TVR, invocand ca aproape 500.000 de gospodarii sunt dependente de receptia TV terestra.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button