TVA va scădea la 20%, nu la 19%, anunță Ponta

de:
19 aug. 2015
0 Afișari
TVA va scădea la 20%, nu la 19%, anunță Ponta

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern că s-a ajuns la un acord Guvern – Cotroceni – BNR pe marginea reducerii TVA-ului.

„Ce-i important pentru noi: 20% TVA. Am discutat cu Klaus Iohannis si cu Mugur Isarescu si sper ca Parlamentul sa tina cont de opinia noastra tehnocrata”, a declarat Ponta.Codul Fiscal prevede acum un TVA de 19%.

Victor Ponta, Klaus Iohannis si Gabriel Oprea au avut, miercuri dimineata, o discutie la Palatul Cotroceni pe tema Codului Fiscal.

Partidele parlamentare se vor intalni, joi, pentru o discutie tehnica cu privire la Codul Fiscal.

Reprezentantii Presedintiei au precizat ca seful statului a discutat cu Ponta si Oprea despre prioritatile legislative ale noii sesiuni parlamentare, inclusiv pe marginea Codului Fiscal.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, s-a intalnit miercuri, 19 august a.c., cu Prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta. Pe agenda discutiilor s-au aflat prioritatile legislative din aceasta toamna, fiind abordata, in cadrul acestei consultari institutionale, inclusiv tema Codului Fiscal”, se mentioneaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

La începutul lunii august, când ocupa funcția de premier interimar, liderul UNPR Gabriel Oprea a lansat o invitatie la consultari pe tema codului fiscal catre toate partidele parlamentare, pentru a „se ajunge la un punct comun”. Oprea a afirmat ca a avut deja intalniri informale cu toti liderii politici, inclusiv cei liberali, care la randul lor au lansat o invitatie partidelor parlamentare pentru a se discuta Codul Fiscal

Cookies