Dacă tot abia a început mandatul, domnul George Tuță a mers în vizită și pe șantierul de la Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu, acolo unde se fac lucrări de consolidare și modernizare. Primarul Sectorului 1 spune că proiectul nu trebuie doar continuat, ci și accelerat.
De asemenea, Tuță spune că sunt necesare intervenții și asupra parcului din Bucureștii Noi, astfel încât întreaga zonă să „revină la viață”.
George Tuță a mers să vadă stadiul lucrărilor de la Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu și a anunțat că proiectul de consolidare și modernizare trebuie accelerat. Spune că este o promisiune pe care a făcut-o în campania electorală și pe care o va onora.
Proiectul de consolidare și modernizare a Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu nu trebuie doar continuat, ci și accelerat. Este o promisiune pe care am făcut-o în campania electorală și pe care o vom onora, a spus primarul Sectorului 1 într-o postare pe pagina de Facebook.
Totodată, edilul mai spune că sunt necesare și lucrări în Parcul Bazilescu:
pentru ca întreaga zonă să revină la viață – dedicată culturii, sportului și jocului.
La începutul lunii iulie, fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, anunța că lucrările de la Teatrul de Vară continuă în ritm alert, iar cartierul Bucureștii Noi va fi repus pe harta culturală a Bucureștiului.
Lucrările pentru consolidarea, reabilitarea și modernizarea teatrului au început în vara anului 2023.
Teatrul de Vară din cartierul Bucureștii Noi a fost gândit și proiectat ca un amfiteatru în aer liber și, în momentul în care lucrările vor fi finalizate, va fi folosit ca un spațiu de evenimente în aer liber. Aici vor fi organizate evenimente ce vor putea găzdui aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru).
Imobilul de patrimoniu este o clădire simbol: teatrul a fost construit în 1953 după planurile arhitecților Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan și Paul Bortnowski (colaboratori). A fost inaugurat tot în anul 1953, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților organizat la București.