Tururi ghidate la Arcul de Triumf şi Cimitirul Bellu, pe tema Marelui Război Mondial

de:
13 iun. 2017
8 Afișari
	 Tururi ghidate la Arcul de Triumf şi Cimitirul Bellu, pe tema Marelui Război Mondial

Tururile ghidate sunt programate de la ora 11.00. Participarea este gratuită, în limita a 30 de locuri la fiecare eveniment, cu o înscriere în prealabil la adresa de email [email protected].

Proiectul cultural „De la Marele Răzbel la Marea Unire” vizează cercetarea şi realizarea istoricului unor monumente de for public ridicate în onoarea eroilor, comemorarea eroilor şi a faptelor lor, identificarea mărturiilor din scrisori, jurnale, arhive de familie, conceperea şi publicarea unor materiale informative, identificarea problemelor monumentelor publice, propunerea unor soluţii de protejare şi promovare a patrimoniului, organizarea de evenimente culturale pentru diferite categorii de vârstă.

Programul următoarelor evenimente: 17 iunie – o nouă serie de tuturi ghidate începând cu Arcul de Triumf, Istoria Moşiei Chitila – Mogoşoaia, de la ora 16.00, la Centrul de cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”, Mogoşoaia, pe 24 iunie – Familia Bibescu – Basarab Brâncoveanu în Primul Război Mondial, de la ora 16.00, la Centrul de cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”, Mogoşoaia.

Mai multe amănunte pot fi citite pe parcursul proiectului pe blogul: marelerazbelmareaunire.blogspot.ro/ şi pe pagina de Facebook Asociaţia – Editură Istoria Artei (https://www.facebook.com/istoria.artei/) .

De la debutul proiectului, au avut loc evenimente care au evocat personalităţi precum generalul Radu R. Rosetti, prinţesa Nadeja Ştirbey, sculptorul Spiridon Georgescu, conferinţepe tema Primului Război Mondial, ateliere educative şi de lectură publică, tururi ghidate.

„De la Marele Răzbel la Marea Unire. Fapte de vitejie, consemnări, monumente” este un proiect co-finanţat de AFCN.

Cookies