Turul Franței se ține și la București. O etapă a celei mai importante curse de ciclism se va desfășura în Capitală

26 mai 2022
1438 Afișari
Turul Franței se ține și la București. O etapă a celei mai importante curse de ciclism se va desfășura în Capitală
Turul Franței se ține și la București. O etapă a celei mai importante curse de ciclism se va desfășura în Capitală

Începând cu acest an, Turul Franței se ține și la București. O etapă a celebrei competiții de ciclism se desfășoară în Capitală, la sfârșitul lunii august – L’Étape România by Tour de France.

Turul Franței se organizează la București

Evenimentul de lansare, organizat la Ambasada Franței din Bucurști. În imagine este Kévin QUINIOU - Head of L’Étape by Tour de France - AMAURY SPORT ORGANISATION (ASO)
Evenimentul de lansare, organizat la Ambasada Franței din București. În imagine este Kévin QUINIOU – Head of L’Étape by Tour de France – AMAURY SPORT ORGANISATION (ASO)

L’Étape by Tour de France va avea, începând cu anul 2022, și ediția L’Étape România, ce va avea loc în București, pe 27 și 28 august. Evenimentul de lansare a avut loc la Ambasada Franței din București pe 25 mai. Astfel, a fost marcat un moment important în istoria sportivă a României: țara noastră este cea de-a 20 țară care se alătură marii familii a brandului emblematic Turul Franței.

Competiția L’Étape România by Tour de France este atât pentru cicliștii cu experiență, cât și pentru amatori. Sunt așteptați pasionați din toată România, dar și din străinătate. Cicliștii vor concura pe trei trasee pentru toate abilitățile, dezvoltate de echipa MPG alături de experții Tour de France.

Traseele vor marca locuri simbolice din București. Participanții vor avea ocazia să descopere destinații interesante pe două roți, simțindu-se, în același timp, la fel ca un ciclist în Turul Franței – acesta este scopul conceptului internațional.

În Piața Constituției se amenajează L’Étape România by Tour de France Village, ce va fi deschis pentru public pe 27 august. În data de 28 august, chiar în ziua competiției, zona va fi destinată în mod exclusiv pentru participanții cursei și pentru festivitatea de premiere.

Turul Franței la București vine cu surprize pentru toată lumea

Atât concurenții, cât și turiștii și locuitorii Bucureștiului vor avea parte pe perioada competiției de mai multe surprize destinate acestui eveniment unic în România:

  • cele 3 curse ale competiției: The Race de 85 km (2 x loop), The Ride de 42 km (1 x loop) și The CITY ADVENTURE de 14 km, pentru adulți și copii.
  • concurenții vor avea ocazie să descopere, pornind din imediata vecinătate a Pieței Constituției, de pe Bulevardul Unirii și atingând artere importante precum Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff și Bulevardul Libertății, dar și puncte de atracție încărcate cu istorie: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea Primăriei Municipiului București, Casa Armatei sau Ateneul Român.
  • În cadrul L’Étape România by Tour de France Village vor exista și expoziții și numeroase activări tematice, iar pe 28 august, cicliștii vor deveni regi pe două roți pentru o zi. Vor trăi emoția acestei competiții emblematice în aceleași condiții de cursă ca și profesioniștii, de la punctul de start până la linia de finish. Ei se vor întrece pe cele trei trasee pentru a obține cunoscutul tricou galben, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și determinării.

Turul Franței este cea mai cunoscută cursă de ciclism din lume și este urmărită an de an cu pasiune de milioane de fani. Evenimentul sportiv care a devenit o adevărată legendă a debutat în anul 1903, iar conceptul L’Etape by Tour de France s-a născut în anul 1993 în mod natural, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori de a trăi această experiență unică.

În cadrul Race Village vor fi un muzeu în aer liber al acestui brand, zonă de încălzire, food-court, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și mai multe activări captivante organizate de sponsorii și partenerii evenimentului.

Mai multe informații despre competiție se găsesc AICI. Cei care doresc să intre în cursă pentru a pune România pe harta L’Etape by Tour de France, se pot înscrie în secțiunea REGISTRATION începând cu data de 30 mai 2022. Informații la zi se găsesc pe Facebook sau pe Instagram.

Cookies