Turnul din Berceni, obiectiv turistic imperios necesar, Pisa moare și-așa n-are. Bucureșteancă: Dacă stau mai bine și mă uit, se vede și Turnu Măgurele😂

20 dec. 2024
22417 afișări
Turnul din Berceni, obiectiv turistic imperios necesar, Pisa moare și-așa n-are. Bucureșteancă: Dacă stau mai bine și mă uit, se vede și Turnu Măgurele😂
Turnul din Berceni, obiectiv turistic imperios necesar, Pisa moare și-așa n-are. Bucureșteancă: Dacă stau mai bine și mă uit, se vede și Turnu Măgurele😂 | Sursa foto: Sector 4 Berceni - Facebook

Capitala Franței, Parisul are Turnul Eiffel, care strânge în jurul lui 5,5 milioane de vizitatori pe an. Orașul Pisa din Italia are, evident, Turnul din Pisa, fiind cea mai faimoasă clădire înclinată din lume. Iar Bucureștiul are… Turnul din Berceni!

„Turnul din Pisa văzut din Berceni”

Pe grupul de Facebook „Sector 4 Berceni”, un bucureștean a publicat o fotografie în care, învăluit de o ceață densă, se observă CET Progresul. Autorul postării ironizează priveliștea pe care numeroși bucureșteni o văd atunci când trec pe aici, spunând că din Berceni se vede chiar faimosul Turn din Pisa.

Turnul din Pisa văzut din Berceni.

Sursa foto: Sector 4 Berceni – Facebook

În secțiunea de comentarii, o bucureșteancă glumește și spune că ea vede și Turnu Măgurele, ba chiar a văzut și Turnul Eiffel din Paris pe Strada Alunișului.

Eu am văzut pe Alunișului Turnul Eiffel și dacă stau mai bine și mă uit se vede și Turnu Măgurele.

Despre CET Progresu

ELCEN explică, pe siteul oficial, că energia termică e livrată consumatorilor prin intermediul a două magistrale, ce sunt exploatate de Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB):

  • Magistrala Ferentari;
  • Magistrala Berceni;

Sursa de apă potabilă o reprezintă reţeaua de apă potabilă orășenescă, iar cea de apă brută pentru instalația de tratare și apă de răcire o reprezintă râul Argeș.

Evacuarea energiei în Sistemul Energetic Național se face printr-o stație electrică de 110 kV, de tip interior, ce face legătura cu rețeaua de 110 kV prin 4 linii electrice aeriene (Jilava 1, 2 și IMGB 1, 2) cu capacitatea totală de evacuare de cca. 400 MW. Pentru alimentarea consumatorilor interni (servicii generale) direct din Sistemul Energetic, CTE Progresu dispune de 2 transformatoare de 25 MVA.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies