Turnul de apă și artă din Pantelimon, în Expoziția „Recuperări”

de:
25 oct. 2013
0 Afișari
Turnul de apă și artă din Pantelimon, în Expoziția „Recuperări”

Proiectul „Recuperări” este despre Cenușăresele orașelor în care trăim, clădirivaloroase sau banale, și arată modul în care ele pot fi transformate, reinventate și refolosite = reciclate, cu idei simple și ceva mai mult decât interes, cu dragoste pentru patrimoniu.

La expoziția ce poate fi vizitată până la 16 noiembrie, puteți vedea o selecție de recupări recente de arhitectură și design din România.

Pe lângă operațiuni de restaurare grandioase, expoziția demonstrează că se înmulțesc și în România intervenții prin care lucruri umile devin utile și capătă strălucire.

Este și cazul Turnului de apă din Pantelimon, transformat dintr-o construcție utilitar-industrială într-o atracție turistică și artistică. Proiectul de construire a scării elicoidale din jurul turnului – cu sprijinfinanciar de la ING Bank Romania – este aproape de finalizare.

CITEŞTE ŞI Turnul de Apă din Pantelimon, inclus în Ghidul RePad.

În expoziția„Reciclări” puteți admira un film 3D cu Turnul animat de Octavian Ureche, fotografiifăcute de Florin Ciorîcă în 2011 – „Pantelimon Then&Now” – și de Dan Vartanian în1974-76, dar și câteva dintre desenele care au participat la concursul de artăderulat de Make a Point la finele anului trecut, pentru pictura de pe Turnul deartă.

Expoziția poate fi vizitată până la 16 noiembrie 2013, de luni până vineri întreorele 10.00 și 18.00, iar sâmbătă și duminică între orele 11.00 și 16.00. La CASAMINCU, sediul Ordinului Arhitecților din România (Str. Pictor Arthur Verona nr. 19,București)

Cookies