Turneul de baschet 3 la 3 „Streetball2School” are loc în acest weekend în Capitală. Cine poate participa și ce măsuri de prevenție au luat organizatorii

24 sept. 2021
70 Afișari
Turneul de baschet 3 la 3 „Streetball2School” are loc în acest weekend în Capitală. Cine poate participa și ce măsuri de prevenție au luat organizatorii
Turneul de baschet 3 la 3 „Streetball2School” are loc în acest weekend în Capitală. Cine poate participa și ce măsuri de prevenție au luat organizatorii . Sursa foto: Unsplash

Vești bune pentru iubitorii baschetului din București. În acest weekend are loc „Streetball2School”, un turneu de baschet 3x3 dedicat exclusiv elevilor din Sectorul 2. V-am pregătit mai jos o serie de informații esențiale legate de acest eveniment, precum și motivul pentru care este un turneu de baschet cu miză semnificativă.

Weekendul 25 -26 septembrie aduce în Capitală un eveniment dedicat pasionaților de baschet. Este vorba despre „Streetball2School”, turneul de baschet la care vor participa elevii din unitățile de învățământ aflate pe raza Sectorului 2 din București.

De ce „Streetball2School” are o miză mai ridicată față de alte turnee, potrivit organizatorilor

După cum a anunțat Primăria Sectorului 2 pe pagina de Facebook a instituției, turneul „Streetball2School” are o miză mai ridicată, deoarece este un turneu cu statut oficial al Federației Internaționale de Baschet (FIBA) 3×3. Astfel, participanții vor avea posibilitatea de a aduna puncte în clasamentul mondial. Prin performanța lor, copiii vor contribui la clasamentul națiunilor pentru România.

„Unicitatea evenimentului constă în faptul că este un turneu cu statut oficial FIBA 3X3, ceea ce oferă participanților posibilitatea de a puncta în clasamentul mondial, implicit, contribuind la clasamentul națiunilor pentru România.”, se arată în postare.

Evenimentul sportiv a fost cofinanțat prin fonduri nerambursabile de Primăria Sectorului 2, motivul din spatele acestei decizii fiind dorința de a stimula practicarea câtor mai multe activități sportive în rândul elevilor ce învață în școlile și liceele aflate pe raza Sectorului 2.

Unde, când și cum se va desfășura „Streetball2School”

Participanții la eveniment, dar și cei care vor pur și simplu să privească de pe margine trebuie să știe că turneul va avea loc pe terenul de baschet în aer liber al Școlii Gimnaziale 307, aflată la adresa Strada Luncșoara, nr. 17, Sector 2, București.

„Streetball2School” se va întinde pe parcursul a două zile, 25 și 26 septembrie – prima zi va fi dedicată fazei grupelor, în timp ce ziua de duminică va presupune faza eliminatorie a turneului. La turneu participă 200 de elevi (clasele V-XII) – categoriile de vârstă eligibile sunt de la U13 până la U19.

Mai mult, înscrierile sunt gratuite (fără taxă de participare), iar jucătorii vor fi testați gratuit (testare rapidă antigen).

Toate detaliile necesare, precum și programul complet al turneului sunt disponibile la acest link.

Cookies