ARHIVA B365

Turneu de tenis de câmp, organizat în Capitală. Când va avea loc

Meciurile se vor juca la Centrul Naţional de Tenis din Bulevardul Pierre de Coubertin, Bucureşti. La ediţia de anul acesta vor participa 42 de sportivi din 13 ţări, ce vor concura la trei categorii: Men (30 jucatori), Women (7 jucatori) şi Quad (5 jucatori). Wheelchair Tennis aplică aceleaşi reguli ca şi tenisul clasic, singura diferenţă fiind că mingea poate lovi pământul de două ori, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Primul concurs de tenis de câmp în scaun cu rotile a avut loc în anul 1977 la Los Angeles, la iniţiativa foştilor sportivi de performanţă Brad Parks şi Jeff Minnenbraker, iar până în anul 1980, deja peste 300 de jucători participaseră la competiţiile US Open Wheelchair Tennis. În Europa, Franţa a fost prima ţară care a organizat concursuri dedicate. Sportul a devenit rapid popular la nivel global şi a fost introdus întâi ca eveniment demonstrativ în cadrul Olimpiadei de la Seoul din 1988, pentru ca în anul 1992 să fie inclus în Jocurile Paralimpice de la Barcelona. Odată cu evenimentul similar de la Sidney, Australia din anul 2000, sportul a câştigat o notorietate extraordinară şi a fost inclus şi în turneele de Grand Slam.

„Odată cu acest turneu, intrăm in circuitul internaţional de turnee de tenis de câmp destinate persoanelor cu handicap, din care fac parte peste 160 de turnee internaţionale din 40 de ţări. România se alătură astfel ţărilor care organizează un turneu de băieţi ATP, un turneu de fete WTA şi un turneu WITF pentru sportivi cu dizabilităţi. Mai mult, cum anul 2015 este an preolimpic, obiectivul Bucharest Open Wheelchair Tennis este să susţină calificarea a cel puţin unui sportiv român la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016”, susține Cosmin Jurcan, preşedintele Fundaţiei Licinium.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button