Turn de semnalizare luminos, înalt de zece etaje, la intrarea de pe Autostrada Soarelui

de:
30 ian. 2015
17 Afișari
Turn de semnalizare luminos, înalt de zece etaje, la intrarea de pe Autostrada Soarelui

Proiectul de hotărâre intitulat „Ansamblu arhitectural pentru semnalizare intrare/ieșire Sector 3” a fost aprobat de consilierii locali ai Sectorului 3, vineri, 30 ianuarie 2015. Controversatul proiect a fost propus spre amânare pentru o ședință viitoare, însă propunerea a căzut, proiectul fiind aprobat de majoritatea consilierilor PSD-PNL.

Alina Niță, consilieră din partea PDL, a întrebat aparatul de specialitate care este necesitatea acestei investiții. Însă președintele de ședință, Circa Honorius Edward Adrian, a făcut propunerea ca aceste lucuri să se discute în comisiile de specialitate, întrucât în ședință se consemnează în procesul verbal (care este public) și directorul care răspunde este luat pe nepregătite, astfel de acum înainte răspunsurile la întrebările consilierilor se va transmite în formă scrisă, după ce consilierilor li se supune spre aprobare respectivele prioiecte.

Un alt consilier, Inocentiu Ioan Voinea, a întrebat și dacă proiectul a primit aviz favorabil din partea comisiei de specialitate. Potrivit secretarului Florentina Pencea, toate proiectele care ajung pe ordinea de zi au avize favorabile.

Un alt punct adus în discuție de consilierul Voinea a fost și faptul că lucrările pentru acest „totem” au fost deja demarate, făcând referire la fotografii avizate de un executor judecătoresc care arătau stadiul lucrărilor. Consilierul PDL a solicitat un răspuns referitor la data la care s-au început lucrările și dacă acestea au fost demarate fără aprobarea Consiliului Local Sector 3.

În vederea realizării unui punct de interes la nivelul intrării în București se propune „realizarea unei dominante verticale într-un ansamblu arhitectural specific programului”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Turnul va avea o înălțime de 32.50 m. Având în vedere că înălțimea medie al unui etaj este de 3 m, acest turn menit dă devină „reper ușor recognoscibil” nu va rămâne neobservat fiind aproape cât un bloc de locuințe cu 10 etaje.

Turnul pentru semnalizarea intrării în Sectorul 3 va fi realizat din structură metalică cu fundație de beton armat și se va încadra într-un dreptunghi de aproximativ 4×10 m.

Pentru turnul cu butaforii arhitecturale din metal și benzi luminoase care să îi ofere o imagine „ușor de reținut” Primăria Sectorului 3 va plăti suma de 606.157 lei cu TVA, adică 137.725 euro.

Durata de realizare a turnului de semnalizare este de 3 luni.

În raportul de specialitate ce însoțește acest proiect se arată că „prin amplasarea ansamblului de arhitectură, ce are rolul de a marca intrarea în Sectorul 3 se crează un reper la nivelul orașului ușor recognoscibil prin proporții și volumetrie.

Ansamblul va fi realizat pe Bld. Theodor Pallady, spre Autostrada A2, pe structură metalică cu fundații de beton armat, cu butaforii arhitecturale din confecție metalică și benzi luminoase care să îi ofere o imagine ușor de reținut.

Volumul va fi încadrat într-un dreptunghi de 4/10m și o înălțime de 32.50 m cu o rotație de 90° spre arterele de circulație.”

Cookies