Turn de 45 metri, lângă Guvern, în coasta unui monument istoric

de:
29 mart. 2012
0 Afișari
Turn de 45 metri, lângă Guvern, în coasta unui monument istoric

Proiectul a fost prezentat, miercuri, in cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Potrivit planurilor afisate, beneficiarii doresc sa construiasca la intersectia bd. Aviatorilor cu strada Paris o cladire de birouri de 45 de metri inaltime si trei subsoluri. Terenul are o suprafata de circa 4.500 de mp. Casa monument istoric care se afla pe parcela este pastrata, iar cladirea noua se aseaza langa ea. Comisia Tehnica de Urbanism nu a avizat proiectul deoarece Legea urbanismului interzice ca investitorii privati sa faca Planuri Urbanistice Zonale care modifica regulamentul local de construire, pentru cladiri de birouri. „Acest proiect va putea fi discutat doar daca va face Primaria Capitalei un PUZ pentru Piata Victoriei si va fi inclus si acest teren”, au conchis membrii comisiei, potrivit hotnews.ro.

Bulevardul Aviatorilor este zona protejata. Potrivit regulamentului de urbanism din aceasta arie, inaltimea maxima este de 13 metri, Procentul de Ocupare al Terenului (POT) este de 40 la suta, iar Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) este de 1,8.

Proprietarii terenului vor o inaltime de trei ori mai mare, respectiv 45 de metri, un POT de 55 la suta si un CUT de 4, dublu fata de cel existent.

Cookies