Turn de 30 de etaje cu heliport pe acoperiş, în Sectorul 6. FOTO

de:
17 nov. 2011
0 afișări
Turn de 30 de etaje cu heliport pe acoperiş, în Sectorul 6. FOTO

O clădire turn cu 30 de etaje este proiectată în Sectorul 6 al Capitalei, pe strada Chitila Triaj, lângă Calea Giuleşti. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), turnul va avea funcţiuni de birouri, locuinţe, săli de spectacole şi spaţii comerciale şi va avea şi un heliport pe acoperiş.

PUZ-ul este deocamdată în faza de avizare la Primăria Capitalei şi a obţinut deja un aviz de oportunitate de la Comisia de Urbanism şi Amenjarea Teritoriului. Asta deşi, conform Planului Urbanistic General, terenul pe care se va construi turnul are un regim de înălţime de doar P+4, iar investitorii cer aprobarea unei clădiri cu 4 niveluri la subsol şi 30 de etaje. Acelaşi proiect a mai fost prezentat Comisiei de Urbanism a Capitalei şi în 2010 însă atunci turnul avea doar 22 de etaje, un singur nivel la subsol şi mezanin şi funcţiuni de birouri şi locuinţe.

Clădirea va avea o suprafaţă desfăşurată de 35.000 metri pătraţi. De asemenea, în jurul clădirii vor fi amenajate spaţii verzi pe o suprafaţă de 1.100 metri pătraţi.

Benficiarul PUZ-ului este societatea Mavi Trans International, care detine cei 4895 mp din zona Chitila Triaj pe care ar putea fi construit blocul turn. Mavi Trans International este o societate de transport marfuri.

Șapte zgârie-nori vor fi construiţi în nordul Capitalei, în următorii ani

SkyTower, cel mai înalt turn din Bucureşti care avea avea 36 de etaje, a ajuns deja la al 9-lea etaj şi are toate şansele să se încheie anul viitor, dacă se va menţine ritmul de construire de până acum. Iar invazia de clădiri de birouri din nordul Capitalei este abia la început. Un turn cu 16 etaje se va construi pe Calea Floreasca lângă SkyTower.

Consilierii generali au aprobat în luna aprilie a acestui an construirea unui ansamblu de patru clădiri turn în nordul Capitalei. Potrivit hotărârii, lângă parcul Floreasca vor fi ridicate o clădire cu 25 de etaje, una cu 20 de etaje şi alte două cu 15 etaje. Cele patru clădiri ar urma să fie construite de SC. Primăverii Gardens pe un teren de 27.742 metri pătraţi, delimitat la nord de Bulevardul Mircea Eliade, la vest de Parcul Floreasca, iar la est de Calea Floreasca. Cele două clădiri cu 15 etaje şi clădirea cu 20 de etaje vor fi destinate locuinţelor rezidenţiale, în timp ce în turnul de 25 de etaje vor fi amenajate numai spaţii de birouri.

Lângă Nusco Tower, pe Șoseaua Pipera, este proiectat un nou turn cu 30 de etaje, dezvoltat tot de Grupul Nusco. Clădirea cu o înălţime maximă aprobată de 120 de metri va fi în principal una de birouri. Este posibil însă, ca la ultimele niveluri să fie construite şi apartamente. De asemenea, construcţia va avea şi patru niveluri în subsol, unde vor fi amenajate aproximativ 330 de locuri de parcare.

Cookies