NIRO vrea să construiască un turn de 22 de etaje, lângă Casa Presei. Cum va arăta. FOTO

de:
05 nov. 2014
4 Afișari
NIRO vrea să construiască un turn de 22 de etaje, lângă Casa Presei. Cum va arăta. FOTO

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Niro Investment Group, Niro Tower va avea 22 de etaje, iar parcarea subterană se va desfașura pe trei nivele. Pe lângă spațiile alocate parcajului subteran, in componența subsolurilor vor intra și spații funcționale (piscină, spa, sală de fitness) și spații tehnice necesare funcționării activității imobilului (echipamente tehnice, rezervoare de apă, etc.).

La nivelul solului, suprafața total construită va fi de circa 1.950 mp, din care 1.275 mp clădirea principală, iar restul de circa 625 mp îl va reprezenta pavilionul ce adapostește piscina.

Accesul general în incinta imobilului se va face dinspre Bulevardul Expoziției. Perimetral incintei se va realiza un drum carosabil inelar ce va asigura accesul către intrările în hotel și apartamente, precum și către parcajul subteran. Între drumul inelar de acces și perimetrul clădirii principale se va amenaja spațiul verde.

Primele cinci etaje ale clădirii vor fi rezervate celor 120 de camere ale hotelului, suprafața medie construită pe cameră fiind de 42 de mp. Ultimele două etaje vor fi destinate apartamentelor de lux. În total, vor fi construite 139-143 de apartamente, numărul final al acestora urmând a se stabili în funcție de configurația apartamentelor de lux, care se va face conform beneficiarului.

Atât în zona de hotel (etajele 1-5), cât și în cea rezidențială (etajele 6-22), camerele și apartamentele sunt dispuse radial pe circumferința fiecărui nivel, beneficiind de o panoramă similară și de deschideri de fațadă proporționale cu numărul de camere. Circulațiile verticale în clădire sunt localizate în nucleul central al acesteia, constând în 6 ascensoare și două scări.

Conform informaţiilor postate pe site-ul companiei, Niro Tower va fi un proiect unic în București și în România, atât prin dimensiuni, dar mai ales prin conceptul imobilar folosit.

Proiectul a fost anunţat încă din 2009, însă începerea lucrărilor a fost amânată. La anunţarea proiectului, dezvoltatorul estima un cost total de 70 milioane euro, fără a include costurile de achiziţionare a terenului.

La sfârşitul lunii decembrie 2012, Primăria Sectorului 1 a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pe baza căruia dezvoltatorul imobiliar va primi autorizaţia de construire a turnului din Bulevardul Expoziţiei nr. 22A. 

Dezvoltatorul acestui proiect este grupul Niro, care a realizat mai multe proiecte imobiliare de amploare în Capitală. Printre acestea se numără reabilitarea clădirii Grand Hotel du Boulevard (foto jos), monument-istoric din Centrul Capitalei, centrul comercial Dragonul Roşu şi complexul rezidenţial Central Residential Park, ansamblu rezidenţial ridicat în zona Ştefan cel Mare, unul dintre primele ansambluri din zona centrală a Capitalei. 

Niro Investment Group SA adună în structura sa peste 20 de companii distincte, în domenii variate precum industria bunurilor de larg consum, industria alimentară, domeniul imobiliar, industria construcţiilor, domeniul imobiliar.

Compania Niro Investment SA a fost inființată în anul 1995 de omul de afaceri Nicolae Dumitru și reprezintă firma-holding, in jurul căreia s-a dezvoltat Grupul de firme Niro Investment. Printre imobilele dezvoltate şi administrate de Niro Investment Group se află şi complexul en-gros Europa, unul dintre primele centre comerciale de mari dimensiuni dezvoltate în Capitală. De asemenea, grupul Niro are în proprietate şi administrare sediul UNPR din strada Dumbrava Roşie, Complexul Multifuncţional de birouri Herăstrau, închiriat de Unicredit şi localurile Crama Domnească şi Cafeneaua Veche (actualmente restaurant Vecchio) din Centrul Istoric (foto jos). 

 

 

Nicolae Dumitru, fondatorul Niro, arestat în Dosarul Microsoft

Nicolae Dumitru „Niro”a fost arestat miercuri, 29 octombrie, în dosarul Microsoft. În acelaşi dosar au mai fost arestaţi preventiv omul de afaceri Dorin Cocoş şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. Cei trei sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, arestat în acelaşi dosar, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, este acuzat de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Decizia magistraţilor nu este definitivă, iar cei patru au posibilitatea să facă contestaţie.

Pe 27 octombrie, omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, omul de afaceri Nicolae Dumitru şi Gheorghe Ştefan, primarul din Piatra Neamţ, au fost reţinuţi în dosarul Microsoft.

Potrivit DNA, Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru a cerut şi primit, prin firma sa, 7,65 milioane de dolari provenind de la Fujitsu Siemens Computers pentru a interveni la Şerban Mihăilescu şi Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor, pentru a obţine încheierea contractului de închiriere a licenţelor Microsoft, mai spun anchetatorii.

Potrivit anchetatorilor, contractul cadru de închiriere de licenţe Microsoft, din 15 aprilie 2004, ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Contractul cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, invocându-se, în mod nereal, calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de cel real, având la bază un necesar nefundamentat, susţin procurorii.

În 16 octombrie, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţele fostului ministru Gabriel Sandu, fostului consilier prezidenţial Dorin Marian, fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe Cătălin Harnagea, la oamenii de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, Remus Truică şi Nicolae Dumitru, la tatăl preşedintelui Comitetului Olimpic, Adrian Petrache, precum şi la Fundaţia Dinu Pescariu, în dosarul Microsoft.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri – senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

„Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată la data de 5 iunie 2013 de către Corpul de Control al Primului-Ministru, ca urmare a acţiunii de control efectuată la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale, în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale. Întrucât din Raportul de control rezultau indicii cu privire la încheierea, în condiţii nelegale, a contractului comercial de închiriere licenţe din 15.04.2004, extins ulterior pentru produse educaţionale Microsoft, a actelor adiţionale la acest contract, precum şi a contractelor aferente derulării Programul «Sistem Educaţional Informatizat» (SEI), Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu şi respectiv a unor infracţiuni de corupţie în legătură cu derularea acestor contracte”, a precizat DNA.

Fondatorul Niro, acuzat că ar avea legături cu lumea interlopă

Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost acuzat de presă că ar avea mai multe legături cu lumea interlopă. Acesta a fost asociat mai multor scandaluri, fiind acuzat în 2006 că prin asocierea sa cu Elena Udrea şi Dorin Cocoş are mai multe legături şi interese cu Palatul Cotroceni şi Guvernul PDL. Pentru aceste acuzaţii, Mugur Ciuvică, conducătorul Grupului de Investigaţii Politice, a fost dat în judecată şi mai târziu achitat.

Tot Mugur Ciuvică a afirmat, în 2007, că în grupul Niro lucrează zeci de foşti securişti, lucru confirmat de altfel chiar şi de Nicolae Dumitru, care susţine că motivul pentru care a angajat în funcţii cheie foşti membri ai armatei şi ai Securităţii este de a proteja legalitatea afacerilor sale, respingând orice presupusă legătură a sa cu lumea interlopă.

Nicolae Dumitru este implicat şi în viaţa politică, fiind secretar general adjunct al UNPR. Numele său a fost vehiculat drept candidat din partea USL la alegerile parlamentare din decembrie 2012. La momentul respectiv a existat însă o reacţie negativă puternică din partea mai multor lideri ai PNL şi PSD privind candidatura acestuia. Nicolae Dumitru a fost acuzat atunci că ar fi susţinut mai multe publicaţii apropiate PDL care atacau constant candidaţii USL.

Cookies