GREEN CITY

Patru zgârie-nori lângă Pasajul Basarab şi unul la Răzoare, pe spaţiul verde, aprobaţi de urbanişti

In Planul Urbanistic General, terenul de 5.000 mp pe care s-a avizat construirea turnului de la Răzoare, figurează ca spaţiu verde, iar la faţa locului se află zeci de arbori, scrie Hotnews.ro.

O data cu aprobarea in 2008, a Planului Urbanistic Zonal pentru Pasajul Razoare, o lucrare publica, in mod miraculos, pe aceasta parcela a aparut un accent de inaltime, care ii dadea proprietarului dreptul sa construiasca un turn. Totodata, terenul isi pastra calitatea de spatiu verde. In acelasi PUZ, au fost trecute alte doua accente de inaltime in curtea fabricii Titan Mar, aflata in proprietatea primarului general de la vremea respectiva, Adriean Videanu.

Desi pe PUZ-ul aprobat in 2008, se putea construi o cladire cu un Procent de Ocupare al Terenului de 15 la suta si un Coeficient de Utilizare al Terenului de 5, Comisia Tehnica de Urbanism i-a avizat un procent de ocupare al terenului de 27 la suta, schimband destinatia de spatiu verde pe inca 15 la suta din teren, lucru interzis de legislatia in vigoare. In metri patrati, asta inseamna dublarea suprafetei construite.

Turnuri de bani la Pasajul Basarab

Tot in sedinta de miercuri, Comisia Tehnica de Urbanism a Primariei Capitalei a avizat Planul Urbanistic Zonal Str. Orhideelor nr. 46, care prevede construirea a patru turnuri de 26 de etaje (aprox. 100 metri) langa Podul Basarab. PUZ-ul a fost proiectat de SC MINA-M-COM SRL URB RUR VALER CRIŞAN.

Zona Orhideelor a devenit o mină de aur pentru dezvoltatorii imobiliari, odată cu inaugurarea Pasajului Basarab.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button