ȘTIRI

Turn de 17 etaje peste mall-ul Promenada. FOTOGALERIE

Proiectul extinderii mall-ului Promenada a fost modificat. Dacă pe 14 octombrie, proiectul prevedea o clădire nouă cu 8 etaje și o înălțime de 70 de metri, în ședința Comisiei de Urbanism din noiembrie a fost prezentat un Plan Urbanistic Zonal potrivit căruia lângă actualul centru comercial va fi ridicat un turn cu 16 etaje plus un etaj tehnic. În total clădirea va avea o înălțime de 90 de metri deasupra solului, la care se adaugă 7 nivele în subteran. 

„Da, a fost modificată înălțimea. Încă lucrăm la această chestiune. Cred că o înălțime de 80 de metri ar fi cea mai potrivită”, a precizat pentru B365.ro, arhitectul Constantin Enache de la S.C. URBE 2000 SRL, care a realizat proiectul. Constantin Enache este și membru în Comisia de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei. 

Noul turn va fi ridicat lângă Sky Tower, cea mai înaltă clădire din București cu o înălțime de 137 metri. Potrivit proiectului, mall-ul va fi extins în partea dreaptă cu o clădire cu 16 etaje+etaj tehnic. La primele patru etaje vor fi amenajate spații comerciale, fiind o prelungire a mall-ului, iar la etajele 4-16 vor fi spații de birouri. 

Prin extindere, în mall va fi amenajat un cinematograf cu 16 sali, sală de evenimente și spectacole, gradiniță, dar și un spatiu pentru copii cu o suprafață de 1000 metri pătrați. De asemenea, vor fi amenajate in plus 1300 locuri de parcare. Terasa de pe acoperisul Promenada Mall va fi parțial închisă odată cu ridicarea noii clădiri.

De asemenea, proiectul prevede și construirea, pe banii investitorului, a unui pasaj pietonal subteran între mall și stația de metrou Aurel Vlaicu, pentru un acces mai facil al vizitatorilor, precum și a două legături rutiere între Calea Floreasca și Barbu Văcărescu.

Planul Urbanistic Zonal pentru extinderea mall-ului Promenada a obținut avizul de oportunitate de la Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei. Pentru a fi realizat va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

Mall Promenada este deținut de compania New Europe Property Investments (NEPI) și are o suprafață închiriabilă de 40.300 metri pătrați. Centrul comercial a fost cumpărat de cei de la NEPI contra sumei de 148 milioane euro. Tot NEPI a cumpărat și terenul de lângă mall, pe care va fi dezvoltat proiectul de extindere a centrul comercial. 

Pe piața de retail, NEPI mai deține în București Mega Mall, Vulcan Value Centre și Iris Titan Shopping Center. De asemenea, pe piața spațiilor de birouri, NEPI este proprietarul clădirilor Floreasca Business Park și The Lakeview, ambele în nordul Capitalei în zona Calea Floreasca – Barbu Văcărescu. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button