ȘTIRI

Turn cu 15 etaje, propus lângă Parcul Herăstrău. GALERIE FOTO

Pe strada Grigore Gafencu din Bucureşti, pe un teren de 2.250 metri pătrați se propune construirea unui imobil cu două nivele în subteran, parter și 15 etaje. La stradă, clădirea va avea 5 etaje plus încă două retrase, după care va continua cu un turn de 15 etaje.

Potrivit proiectului prezentat miercuri în Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei, clădirea va fi una cu locuințe colective, însă parterul va fi destinat serviciilor, fiind propusă amenajarea unei grădinițe și a unei clinici medicale.

Terenul pe care va fi construită clădurea în află în aproprierea Parcului Herăstrău. 

Membrii Comisiei de Urbanism au precizat că distanța dintre noul imobil și clădirile din apropiere este prea mică, dar și că ar trebui redus Coeficientul de Ocupare a Terenului (CUT) solicitat.

„Voi cereți un CUT de 3. Până acum noi am recomandat pentru locuințe colective un CUT de 2,8. Cred că un CUT mai mare de 2,8 pentru locuințe colective creează disfuncții”, a precizat arhitectul Dorin Ștefan, membru în Comisia de Urbanism.

Planul Urbanistic Zonal nu a primit avizul de oportunitate de la Comisia de Urbanism. „Am cerut să se revină cu o nouă propunere, cu reducerea înălțimii și cu prezentarea unui istoric al reglementărilor urbanistice pentru acea zonă”, a declarat arhitectul Sorin Gabrea, președintele Comisiei. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button