Turiştii străini care vizitează Centrul Istoric vor fi păziţi de poliţişti

de:
18 nov. 2012
0 Afișari
Turiştii străini care vizitează Centrul Istoric vor fi păziţi de poliţişti

Acest lucru este urmarea unui protocol încheiat între Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism şi Poliţia Capitalei, pentru a spori siguranţa vizitatorilor care aleg să petreacă timpul liber în zona veche a Bucureştiului.

„ANAT a semnat vineri un protocol oficial cu Poliţia Capitalei, pentru creşterea siguranţei a turiştilor în zona care din punctul nostru de vedere este zona zero din punct de vedere turistic a Capitalei şi anume Centrul Vechi”, au precizat reprezentanţii ANAT, citaţi de România Liberă.

Agenţiile de turism care organizează sosiri de grupuri de turişti, mai ales turişti străini, circuite ghidate în această zonă şi evenimente, vor putea menţine o legatură directă cu reprezentanţii poliţiei care monitorizează această zonă a Bucureştiului.

„Unul din obiectivele acestui protocol este diminuarea numărului de infracţiuni în rândul turiştilor. În plus, Poliţia Capitalei va organiza şi derula în comun cu reprezentanţii agenţiilor de turism, o serie de evenimente cu caracter preventiv, inclusiv sub forma unor campanii de informare şi educare a turiştilor”, informează Poliţia Română.

În acest scop, Poliţia Capitalei va realiza o colaborare permanentă, un schimb de informaţii cu membrii ANAT şi va pune la dispoziţia turiştilor informaţii pentru ca aceştia să nu cadă victime infracţiunilor.

Un protocol similar a fost semnat, în sezonul estival anterior la Constanţa, în vederea protejării turiştilor care petrec vacanţa pe Litoralul românesc. Pe viitor, reprezentanţii ANAT intenţionează să extindă protocolul încheiat cu poliţia şi pentru alte zone ale Capitalei.

Cookies