Turiștii nu prea aleg litoralul românesc de Paște, dar îl preferă de 1 Mai. Prețurile vacanțelor au crescut cu cel puțin 15%

16 apr. 2022
160 Afișari
Turiștii nu prea aleg litoralul românesc de Paște, dar îl preferă de 1 Mai. Prețurile vacanțelor au crescut cu cel puțin 15%
Turiștii nu prea aleg litoralul românesc de Paște, dar îl preferă de 1 Mai. Prețurile vacanțelor au crescut cu cel puțin 15%. Sursa foto: Pexels

De Paște sunt așteptați câteva sute de turiști pe litoralul românesc, dar de 1 Mai lucrurile se schimbă. Operatorii din turism se așteaptă ca peste 30.000 de turiști să meargă la mare, chiar dacă tarifele vacanțelor au crescut cu cel puțin 15%.

Turiștii nu prea aleg litoralul românesc de Paște, dar îl preferă de 1 Mai

Săptămâna viitoare, de Paștele Ortodox, sunt așteptați pe litoral câteva sute de turiști. Semn că nu este o destinație favorită, asta pentru că românii preferă să plece la munte sau la țară (să se relaxeze în natură), sau chiar o vacanță în străinătate.

Românii aleg să meargă la mare de Paște dacă vremea este frumoasă.

„Dacă vremea este frumoasă, sigur mereu avem şi turişti care aleg să vină pe litoral, mai ales că ceremonia noastră de Paşte – lumina care vine de la malul mării este o ceremonie mai specială faţă de restul ţării”, explică preşedintele onorific al asociaţiei patronale RESTO Constanţa, Corina Martin, potrivit Agerpres.

Turiștii care aleg litoralul românesc pentru minivacanța de Paște caută, în special, cazările care au centre SPA, de relaxare (familiile optează cel mai des pentru acestea), a mai spus Corina Martin.

La mare de 1 Mai

Situația se schimbă de 1 Mai și este momentul perfect ca agenții economici de pe litoralul românesc să-și ia „revanșa”. În fiecare an, de 1 Mai Muncitoresc, este așteptat primul val constant de turiști.

Stațiunile preferate de turiști pentru minivacanța de 1 Mai sunt Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche și Constanța. Anul acesta, de 1 Mai, operatorii economici din turism se așeaptă la peste 30.000 de turiști.

„(…)rămâne să vedem cum va fi vremea, e un factor extrem de important întotdeauna, mai ales de 1 Mai, când oamenii stau în cumpănă dacă să plece spre litoral sau nu”, a mai declarat Corina Martin, conform sursei citate.

Prețurile vacanțelor au crescut cu cel puțin 15%

După doi ani complicați, în care s-a stat mai mult pe acasă, oamenii vor să plece în vacanțe, chiar și pentru un weekend. Prețurile vacanțelor pe litoral au crescut cu cel puțin 15%, iar în august, atunci când cererea va fi și mai mare, tarifele vor crește mai mult.

„Atunci când ai cerere foarte mare, de exemplu în august, creşterea este chiar puţin mai mare pentru că este normal, este mecanismul cerere-ofertă care stabileşte de fapt, până la urmă, cu cât se poate mări sau micşora tariful unei vacanţe”, a spus preşedintele RESTO Constanţa.

Cookies