RATB a scos de pe traseele turistice autobuzele supra-etajate încă de la sfârşitul lui noiembrie. Autovehiculele, închiriate de la Primăria Municipiului Constanţa au fost înlocuite cu autobuze Mercedes Citaro Euro 4. Potrivit reprezentaţilor RATB, „turiştii şi toţi cei interesaţi vor putea accesa obiectivele de interes ale Capitalei cu autobuzele liniei 361, care vor circula pe traseul turistic, între Piaţa Presei Libere şi Palatul Parlamentului”. În teren situaţia stă cu totul diferit, după cum a aflat B365.ro. Chiar dacă autobuzele ar trebui să suplinească întrutotul pe cele supraetajate (pentru că au până şi ghiduri audio la care sunt prezentate obiectivele turistice ale Bucureştiului) şi să oprească in fiecare staţie după directivele conducerii companiei, acestea au traseu preferenţial.
La Piaţa Romană, spre exemplu, autobuzele trec glonţ aproape goale, cu toate ca in staţie sunt „turiştii şi toţi cei interesaţi” să ajungă, de ce nu, la Piaţa Presei. Mai ales că, tariful pe actualele autobuze turistice(1,3 lei) este întocmai ca pe celelalte linii şi astfel ar putea fi „ajutată” linia 300 ale cărei vehicule, care circulă pe acelaşi traseu între Romană şi Victoriei, sunt întodeauna pline.
Două autovehicule ale liniei 361 s-au succedat, cei drept la timp, prin faţa staţiei în mai puţin de-o oră. Un simplă oprire, ar fi însemnat probabil prea mult timp pierdut pentru un şofer plictisit de aşteptat la semafoare, care ar fi trebuit ca după oprirea în staţie să se strecoare înapoi în traficul „aglomerat” de la ora 14:00 către Piaţa Victoriei.
Linia turistică este deservită (în perioada primavară – toamnă) de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, care circula pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei. Linia funcţioneaza între orele 10.00-22.00, intervalul de succedare între vehicule fiind de 15 minute. Traseul are o lungime de 15,4 km, 14 staţii şi este parcurs în aproximativ 50 minute.
Proiectul Bucharest City Tour a fost lansat pe 28 iulie 2011. Numărul celor care au călătorit până în prezent cu autobuzele Bucharest City Tour este de aproximativ 27.000.