Turiști străini, jefuiți în centrul Bucureștiului prin clasica metodă “Maradona” 

31 aug. 2023
6951 afișări
Turiști străini, jefuiți în centrul Bucureștiului prin clasica metodă “Maradona” 
Turiști străini, jefuiți în centrul Bucureștiului prin clasica metodă “Maradona” | Foto: Bulevardul Unirii, vedere aeriană. Sursa: Inquam Photos / David Muntean

Mai mulți turiști străini au fost jefuiți în București, în centrul orașului, prin metoda “Maradona”: hoții s-au dus la victime, au pretins că sunt polițiști, le-au cerut documentele și, cu abilitate, le-au furat banii.

Poliția Capitalei anunță, printr-un comunicat, că doi bărbați  au fost prinși și reținuți în acest caz. Este vorba despre bărbați care mai au și alte dosare penale, deschise pentru infracțiuni similare.

Hoții au fost prinși în flagrant de polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale Sector 1, iar acum au noi dosare penale – pentru furt și uzurparea de calități oficiale.

Metoda „Maradona” pe Bulevardul Unirii. Ținte: turiști străini

Poliția Capitalei mai anunță că e vorba despre doi bărbați în vârstă de 40, respectiv 63 de ani, prinși miercuri pe o stradă din Sectorul 5 ( mai exact, pe Bulevardul Unirii), imediat după ce au tâlhărit doi cetățeni străini.

Hoții le-au spus turiștilor că sunt polițiști, le-au cerut documentele, apoi i-au furat unuia dintre turiști 110 de euro și 60 de dolari, iar celeilalte persoane i-ar fi sustras 120 de euro și 40 de dolari.

În urma cercetărilor, polițoștii  s-a stabilit că cei doi ar mai fi tâlhărit un turist străin, în 16 august, la o intersecție din Sectorul 1:

„Bărbatul de 63 de ani, cu ajutorul bărbatului de 40 de ani, care ar fi pretins că este turist, ar fi indus în eroare un cetățean străin, prin folosirea unei calități mincinoase, după care, profitând de neatenția acestuia, în timp ce îi verifica conținutul portofelului, i-ar fi sustras 170 de euro și 120 de dolari”, spun polițiștii.

Turiștii străini tâlhăriți în centrul Bucureștiului au 70 și 57 de ani, respectiv 58 de ani.

Ce s-a mai întâmplat în ultimele ore în București:

 

 

 

 

Cookies