Turiști străini în noaptea de Revelion 2022, în Centrul vechi al Capitalei. Destinație aleasă pentru relaxările din România

01 ian. 2022
396 afișări
Turiști străini în noaptea de Revelion 2022, în Centrul vechi al Capitalei. Destinație aleasă pentru relaxările din România
Turiști străini în noaptea de Revelion 2022, în Centrul vechi al Capitalei. Destinație aleasă în funcție de relaxări

Un nou tip de turism a fost observat în noaptea de Revelion. Aflată pe lista verde a țărilor din Uniunea Europeană, România a fost aleasă de străini pentru măsurile de relaxare de Anul Nou.

În Centrul Vechi din Capitală erau, în noaptea de Revelion 2022, tineri din toate colțurile lumii – din Spania, Italia, Olanda, Egipt, Maroc, Columbia, Bangladesh, Pakistan, relatează digi24.ro. Toți spuneau că se simt minunat, pentru că nu sunt restricții, iar distracția arată ca înainte de pandemie își doreau de mult timp să aibă o astfel de noapte.

Muzica a răsunat din localuri, unde clienții au putut intra și fără rezervare, pentru că patronii au avut grijă să păstreze locuri și pentru cei veniți special să petreacă noaptea dintre ani. Regula a fost ca restaurantele să funcționeze la capacitate de 50 la sută în interior și să solicite la intrare certificat verde.

Cum au petrecut străinii în Centrul Vechi din București

Un olandez a dezvăluit că a luat avionul și a venit special în România ca să petreacă, după ce țara sa este în lockdown de Revelion. Olandezul a spus că se simte foarte bine: „Vin prima oară în București. Ne distrăm foarte tare în seara asta. Îmi place foarte mult aici. Oamenii sunt prietenoși, toate lumea e așa deschisă”.

Turism din Olanda. Captură Digi24
Turist din Olanda. Captură Digi24

O tânără din Italia a mărturisit că a venit în România pentru că în țara sa sunt foarte multe restricții, iar în România poate petrece toată noaptea.

Turistă din Italia. Captură Digi24
Turistă din Italia. Captură Digi24
Turist din Maroc, în centrul Vechi. Captură Digi24
Turist din Maroc, în centrul Vechi. Captură Digi24

„Încercăm să petrecem cât se poate de bine, am venit din Londra. Am fost la un restaurant, am luat cina, după care mergem să dansăm un pic. Ne-a lipsit foarte mult toată treaba asta”, a declarat un român întâlnit în Centrul Vechi alături de partenera sa.

Mulți dintre tineri au preferat să stea însă afară, pe stradă, să danseze și să petreacă. Nu era loc să arunci un ac și cu greu își puteau face loc cei care voiau să treacă dintr-o parte în alta, a relatat digi24.

Cookies