Turismul românesc, boicotat în presa străină,din cauza legii privind eutanasierea câinilor maidanezi

de:
16 sept. 2013
1 Afișari
Turismul românesc, boicotat în presa străină,din cauza legii privind eutanasierea câinilor maidanezi

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism (DIMMAT) a reacţionat dur faţă de poziţia presei străine care incriminează „boicotarea” turismului românesc din cauza măsurilor care vor fi luate în privinţa câinilor comunitari, arătând că aceştia pot muşca deopotrivă cetăţenii români şi străini, notează curierulnational.ro.

„În contextul în care presa internaţională a adoptat o poziţie extrem de radicală faţă de legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân, cerând boicotarea turismului românesc prin sloganuri precum „Nu vizitaţi România, banii voştri vor fi folosiţi pentru uciderea câinilor comunitari”, „Opriţi subvenţionarea crimei!”, Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism face următoarea precizare: Lipsa unor măsuri ferme care să rezolve situaţia câinilor fără stăpân de către instituţiile abilitate să gestioneze acest domeniu a condus la înregistrarea a numeroase cazuri de agresiune asupra cetăţenilor români şi străini, aducând printre altele şi prejudicii de imagine României”, informează Departamentul pentru turism.

Marţi, 10 septembrie, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat Legea privind câinii fără stăpân cu 266  voturi pentru, 23 contra și 20 de abțineri, care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

„Motivele pentru care s-au luat măsuri în ceea ce priveşte soarta câinilor fără stăpân sunt întărite de dorinţa de a asigura un mediu sigur şi propice atât pentru locuitorii României cât şi pentru turişti. Din punctul nostru de vedere, atât cetaţenii, cât şi turiştii trebuie să aibă asigurată securitatea pe teritoriul României. Cadrul de siguranţă trebuie însă astfel creat fără a cădea în extreme declanşând un carnagiu canin”, a informat DIMMAT.

Pe de altă parte, România a fost deja condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru că nu a rezolvat problema câinilor fără stăpân, agentul guvernamental fiind obligat la plata unor despăgubiri faţă de persoanele agresate de câinii comunitari.

Cookies