ARHIVA B365

Turcia suspendă raidurile aeriene din Siria şi se retrage din coaliţia anti ISIS

La rândul său, Rusia a anunţat că va retrage vizele ce garantează libera călătorie a Turcilor în Rusia.

Turcia a doborât un avion militar rusesc la granița cu Siria. Întrunire de urgență a NATO

Un avion militar rusesc a fost doborât de aeronavele F16 ale Turciei la granița cu Siria. Oficialii turci spun că avionul rus a încălcat spațiul aerian al Turciei și că a primit 10 avertizări înainte de a fi lovit. Kremlinul a catalogat incidentul ca fiind unul „foarte serios”, prin vocea purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin. NATO va avea o întrunire specială la Bruxelles, la cererea Turciei, chiar marți, anunță BBC. Turcia l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Ankara pentru a da explicatii in legatura cu avionul doborat, anunta AFP.

urcia a doborât, marți, un avion militar rusesc care i-a încălcat spațiul aerian la granița cu Siria. Un oficial militar turc a precizat că pilotul rus a fost somat înainte ca avionul său să fie doborât, scrie independent.co.uk. 

Potrivit CNN Turk cei doi piloți s-au catapultat și au ajuns în siguranță la sol cu ajutorul parașutelor. Unul dintre pilotii avionului, care s-ar fi catapultat, se afla in mainile fortelor turkmene din nordul Siriei, anunta CNN Turk, citat de Reuters. El ar fi mort, susțin rebelii. 

Rebelii sirieni anunţă că l-au ucis pe unul dintre membrii avionului militar rus doborât de turci

O grupare rebelă susţine că l-a ucis pe un membru al echipajului avionului rus doborât marţi în nordul Siriei. Rebelii sirieni spun că militarul rus a fost atins de focuri de armă în timp ce încerca să-şi ghideze paraşuta către o zonă aflată sub controlul trupelor guvernamentale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button